.

.

TOTS 21

Jordi Perelló ha hagut de tancar el seu taller aquest matí per anar a declarar als jutjats. Foto: Lluís Gibert

 

Jordi Perelló, el mecànic de Reus denunciat per negar-se a reparar el cotxe d’una agent de la policia espanyol, ha declarat aquest dimecres davant el jutjat d’instrucció número 3 de Reus com a investigat per un presumpte delicte d’incitació a l’odi. Més d’un centenar de persones convocades per entitats i formacions sobiranistes, així com els ‘Avis i àvies per la Llibertat’, l’han acompanyat per donar-li suport a les portes de l’edifici judicial. Durant poc més de mitja hora, Perelló només ha respost a les preguntes del seu advocat, segons ha informat el TSJC. En la causa també estan personats el ministeri fiscal i l’Advocacia de l’Estat, que actua en representació de l’agent de la policia espanyola. Abans han declarat com a testimonis aquesta policia i la seva parella, un agent dels Mossos d’Esquadra que és qui va interposar la denúncia contra el mecànic. Durant els propers dies està previst que es practiquin més diligències testificals.

Cap a tres quarts de deu del matí, Jordi Perelló ha arribat als jutjats de Reus per afrontar la declaració judicial. Molt emocionat ha saludat i ha agraït les mostres de suport del més d’un centenar de persones que l’esperaven a les portes al crit de “No estàs sol!”.

Després que hagin comparegut davant el jutge l’agent de la policia espanyola i la seva parella, Perelló ha començat a declarar pels volts de tres quarts de dotze del migdia i n’ha sortit al cap de mitja hora entre aplaudiments i crits de suport, com ara “Els tallers seran sempre nostres!”.

El mecànic ha declinat fer declaracions als nombrosos mitjans aplegats davant l’edifici judicial. El seu advocat, David Piqué, ha expressat que, un cop examinat l’atestat i escoltades les versions de l’agent de la policia i del denunciant -la parella d’aquesta, que és mosso d’esquadra-, espera que ben aviat es dicti el sobreseïment de la causa.

Al jutjat al cap d’una setmana

Els fets es remunten a dimecres de la setmana passada quan una agent va trucar Perelló perquè li arreglés el seu cotxe, però ell s’hi va negar “per principis” arran dels fets de l’1-O. Poc després, la parella de l’agent, que és mosso d’esquadra, l’hauria amenaçat per telèfon i en persona, segons va relatar el mecànic. Finalment, dues patrulles de la policia catalana es van personar al taller. Posteriorment, els mossos el van citar perquè comparegués dijous a comissaria acusat d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi. El mecànic hi va acudir assistit per un advocat i es va acollir al seu dret de no declarar.

Quan va transcendir el seu cas, Perelló va argumentar que té un taller “no marquista” i que “tot el dret de triar la feina”. En aquest sentit, el mecànic sosté que l’empara el Reial Decret que regula l’activitat industrial i de prestació de serveis en els tallers de reparació de vehicles automòbils, dels seus equips i components. Així mateix, sempre ha rebutjat que se l’acusi de promoure odi i ha emmarcat aquest cas en una “decisió personal”.

Fonts properes al mecànic s’han mostrat sorpreses per la rapidesa de la citació judicial, que s’ha materialitzat tot just una setmana després dels fets. Així mateix, han denunciat que Perelló ha rebut diversos insults i amenaces.

ACN