.

.

TOTS 21

Els estudiants xinesos junt amb altres entitats preparen una cursa i activitats per a tota la ciutadania el diumenge 17 a Tarragona

Segons el calendari xinès, el passat 5 de febrer va començar l’any del porc. L’Associació d’Estudiants Xinesos, amb el suport del Centre d’Estudis Hispànics (CEH), ho ha celebrat avui amb la comunitat universitària, que ha participat en diferents tallers i espectacles al campus Catalunya. Com ja fan des del 2017, la celebració s’estén a la ciutat de Tarragona amb activitats a l’espai Kesse, a la Biblioteca Pública de Tarragona, i, el proper diumenge 17 de febrer l’epicentre serà la plaça Corsini, amb la cursa de l’horòscop i diverses activitats obertes a tothom.

La cursa de l’horòscop rememora la llegenda xinesa de l’Emperador de Jade, que va organitzar una cursa entre tots els animals per decidir quins formarien part de l’horòscop i en quin ordre. El proper diumenge la llegenda s’actualitzarà amb la cursa que començarà a les 9:30 h a la plaça Corsini de Tarragona (la recollida de dorsals serà de les 8 a les 9:15 h). El recorregut de 5 quilòmetres és circular i ressegueix la Rambla Nova, la Via Augusta i el passeig marítim Rafael Casanova.

A les 10 h començaran les activitats: tallers de pa xinès, de cal·ligrafia i de tai-txi, exposicions d’objectes i de llibres, jocs de taula, les danses del lleó i del drac, i una barra de beguda xinesa i degustació de te, entre d’altres. A més de l’Associació d’Estudiants Xinesos i el CEH, també organitza l’esdeveniment l’Associació de Dones Xineses de Catalunya i en són entitats promotores l’Aula de Xinès a Tarragona i l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona amb el suport de l’Ajuntament i diverses entitats més.

Algunes de les activitats ja s’han pogut veure avui al campus Catalunya. Des de la creació del CEH, el curs 2004-2005, que la celebració de l’Any Nou xinès és una cita ineludible. Des d’aleshores, 1.300 estudiants provinents de la Xina han passat per la URV (63 hi estudien aquest curs) i han mantingut la celebració viva.

Durant tot el matí i fins a les 15 h, la comunitat xinesa de la URV comparteixen amb la resta de la comunitat universitària coneixements i tradicions, com ara la cal·ligrafia xinesa tradicional, roba i decoració, danses, cançons i teatre d’ombres. També han fet la cerimònia del te i han ensenyat com cuinar les empanades xineses, a més de convidar els estudiants a jugar a jocs de taula tradicionals i esports com ara bàdminton i ping-pong.