.

.

TOTS 21

Pla general de la manifestació recorrent l’A-27 a Tarragona amb una pancarta amb el lema ’21-D Tombem el règim’. Foto: ACN

Desenes de persones han tallat aquest divendres al migdia, durant més d’una hora, l’accés principal al port de Tarragona per l’autovia A-27. Els Mossos d’Esquadra han bloquejat l’accés amb una línia policial i no hi ha hagut incidents. Aquesta ha estat l’acció més destacada d’una manifestació que ha arrencat cap a tres quarts de nou del matí des de la plaça Corsini i ha recorregut el centre de Tarragona de manera improvisada. La protesta ha passat per la subdelegació -on s’han llençat ous de pintura a la façana-, pels jutjats i per la comissaria de la policia espanyola. L’acció ha acabat a dos quarts de dues a la Imperial Tàrraco.

Cap a les vuit del matí diverses persones s’han adreçat a la plaça Corsini, davant el Mercat Central, arran d’una convocatòria difosa a les xarxes socials. Al cap d’una estona, uns 200 manifestants han començat una marxa pel centre de la ciutat encapçalada per una pancarta amb el lema ’21-D Tombem el règim’.

Durant la protesta, els participants s’han dedicat a despistar els Mossos i la Guàrdia Urbana i han improvisat un llarg recorregut per diversos carrers amb la intenció d’entorpir la mobilitat al màxim possible. Els participants han llençat crits per la llibertat dels “presos polítics”, a favor de la independència, d’una vaga general i contra les “forces d’ocupació”.

Al davant de la subdelegació del govern espanyol s’han llençat ous de pintura vermella a la façana i a un vehicle dels Mossos d’Esquadra. A més, un agent també ha acabat brut de pintura. La marxa ha passat pels jutjats i per la comissaria de la policia espanyola, protegits per un ampli desplegament policial.

Cap al migdia, i ja amb una afluència menor de persones, la protesta ha passat per l’accés de la T-11 i s’ha dirigit cap a l’A-27, fins que ha bloquejat l’accés al port. L’entrada al recinte estava fortament protegida pels Mossos, però no hi ha hagut incidents. Poc abans de la una, els manifestants han marxat i la circulació s’ha restablert.

Finalment, la manifestació ha tornat al centre pel polígon Francolí, l’avinguda Roma i s’ha dissolt a la plaça Imperial Tàrraco cap a dos quarts de dues, després de gairebé cinc hores de mobilització per la ciutat. A les set de la tarda està convocada una manifestació unitària que té el suport dels CDR, entitats i partits independentistes.

ACN