.

Els grana, celebrant el gol de Suárez. Foto: Nàstic

Benvinguts a la guerra de la segona fase el Grup tercer de Segona B per buscar l’anhelat ascens a Segona. S’ha acabat el bròquil i aquí ningú regala res, ni en plena setmana de passió. Empat absolutament agònic, en el descompte i obra del porter grana en posar la cama en segona jugada el darrer córner del matx.

El Villarreal B ja és un rival d’ascens i així ho ha demostrat en un Nou Estadi que per segon cop consecutiu podia veure mil seguidors a les seves grades. La primera part ha estat una batalla sense quarter, amb més domini groguet, molta tensió, un correcarrers a voltes i moltes targetes grogues.

Fidel a les seves arrencades poderoses, al minut 7, Bonilla tenia la primera ocasió de gol quan engaltava un fort xut de volea el que era una bona centrada d’Albarrán.

Arrencada elèctrica del matx; Millán començava a portar de corcoll la defensa grana. Responien els grana amb un xut centrat que Jorgensen gairebé se l’empassava.

Dues jugades arriscades en defensa donaven opcions als groguets, que controlaven el partit i en velocitat complicaven i molt la tasca defensiva dels tarragonins.

Quan més malament es presentava el partit, amb Hassan i Arana sembrant el perill a l’àrea grana, Pedro Martín avançava els grana després d’una greu errada defensiva de Ros, que deixava la bimba morta dins l’àrea perquè Martín no ho desaprofités.

El gol semblava girar la truita i els grana, més destensionats, començaven a generar jugades de perill. I aleshores, Arana empatava amb un golàs pel pal curt després d’una retallada.

Sortia el Nàstic a matadegolla amb Gerard Oliva rematant centrat en una bona ocasió en una llarga jugada combinatòria. La tensió provocava que els grana rebessin tres targetes grogues en tres minuts.

El matx començava a semblar un Vietnam, amb faltes constants i un tsunami de targetes. L’àrbitre començava a perdre els papers amb decisions incomprensibles i castigant en excés els grana.

La segona part semblava dibuixar un escenari més tranquil, però una errada en defensa canviaria les coses, quan Albarrán provocava un penal clar llançant-se amb tot contra un rival. Millán el transformaria pel centre. Remuntaven els grocs i movia banqueta Seligrat, fent entrar Fullana per un castigat Miranda. Els grana remaven contra el crono i també contra un pèssim arbitratge.

Final frenètic, amb gol del porter

Tocat el Nàstic, els minuts anaven transcorrent sense que pogués crear ocasions i trobant-se amb una sensació poc vista aquesta temporada, desorientat i buscant solucions en atac que no prosperaven. Seligrat buscava donar un cop de mà treient la metralladora: tres davanters de cop, Ballesteros, Amang i Lupu. Amang tenia l’empat amb un remat de cap al travesser a sis minuts del final.

Aleshores, el Nàstic es vestiria de funció de l’agonia. Albarrán tenia una bona ocasió amb una falta directa perillosa, però la llençava sense punteria. En un córner posterior, Joan Oriol rematava massa forçat. I Quintanilla, en plena batalla per empatar, rematava a mans del porter.

El toc a diana seria espectacular, amb Suárez anant a rematar un córner, un avís del que vindria més tard. Jorgensen aturaria amb dos temps un nou remat grana, aquest cop de Lasso. I arribaria l’empat miraculós, obra del porter Suárez, rematant un nou córner. Els grana demostrarien en deu minuts finals frenètics que no es rendiran mai.

Fitxa tècnica:

Alineacions

Nàstic: Suárez, Albarrán, Trilles, Quintanilla, Joan Oriol, Miranda (Fullana, min. 60), Fausto Tienza (Lasso, min. 73), Javi Bonilla, Fran Carbia (Amang, min. 80), Pedro Martín (Ballesteros, min. 80) i Gerard Oliva (Lupu, min 80).

Villarreal B: Jorgensen, Ratiu, De la Fuente, Murria, Tasende, Agüero (Pacheco, min. 64), Carlo, Ros, Hassan (Ahn, min. 64), Arana (Collado, min. 69) i Millán (Harper, min. 74)

Gols: 1-0, Pedro Martín (min. 23); 1-1, Arana (min. 30); Millán, 1-2 (p. min. 55); Suárez, 2-2 (min. 95)

Àrbitre: Luis Bestard Severa, del col.legi balear

Targetes grogues: Tienza, Gerard Oliva, Quintanilla, Miranda, Aranda, Murria, Ahn i Collado

Nou Estadi de Tarragona, amb una entrada restringida a mil espectadors per la pandèmia, dels quals hi han assistit 996