.

.

TOTS 21

Anna Petrus, directora tant de documental com de ficció, és a més docent i articulista. Foto: Ajuntament

La cineasta Anna Petrus ha assumit recentment la direcció artística del Festival Internacional de Cinema de Reus, Memorimage, que en la seva edició 2020 tindrà lloc del 4 al 7 de novembre. Anna Petrus, directora tant de documental com de ficció, és a més docent i articulista i s’incorpora amb la voluntat d’aportar la seva visió per fer del Memori mage, un festival encara més fort i atractiu.

Petrus considera que “assumir la direcció artística d’un festival com el Memorimage de Reus suposa un gran repte per a mi i una responsabilitat que encaro amb una gran il·lusió. El cinema documental i les imatges d’arxiu formen part d’una de les meves majors inquietuts cinematogràfiques, aquella que té a veure amb la fragilitat de la memòria i la difosa frontera entre allò que anomenen realitat i la ficció”. “La meva intenció és aportar la meva visió a aquest fantàstic i important festival que, en la seva consolidació al llarg dels anys, estic segura que podrà emprendre camins nous i inesperats”, afegeix.

Anna Petrus és, a més de cineasta, crítica de cinema, investigadora cultural i docent. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, ha dirigit múltiples peces audiovisuals, entre videoart, ficció i documental, que han recorregut festivals com Canes, Sitges o Gijón. Ha escrit articles i crítiques cinematogràfiques a publicacions com Dirigido Por o el suplement Cultura/s de La Vanguardia, i a altres mitjans digitals com Blog&Docs, Transit o Contrapicado. També ha comissariat esdeveniments com el cicle “Cinergies” al CCCB (2008) i va ser programadora de la Secció Finisterrae del DocsBarcelona entre el 2010 i el 2012. Actualment és col·laboradora al diari Ara, on escriu sobre cinema, audiovisual i feminisme, i forma part de la Junta Directiva de Dones Visuals, l’associació de dones cin eastes de Catalunya.

El Memorimage 2020 va tancar la inscripció de pel·lícules el passat 16 de juliol i actualment s’està treballant en la programació per aquesta edició.

Redacció