.

.

TOTS 21

Sofia Guelvenzu. Foto: TGN Bàsquet

La Sofia Guelvenzu Jolochin seguirà una temporada més al club Lila i s’uneix al grup de renovades per a la temporada 22/23 del Sènior de Copa Catalunya. D’aquesta manera, el nou tècnic Marc Rovirosa s’assegura la continuïtat de la número 00 un curs més. Cal destacar que la Sofia és la setena renovació oficial, després d’anunciar la continuïtat de la Laura Pascual, la Judit Garcia, la Marta Ferrús, l’Helena Cortiella, la Clàudia Vadillo i la Sara Torruella.

La jugadora Lila va iniciar-se al món del bàsquet quan només tenia 5 anys en un club d’Uruguai: l’Albatros. També va jugar a una escola de Madrid i va entrenar al Blanco Amor de Galicia. A partir dels 11 anys, la Sofia va començar a jugar de forma més regular al Cantaires de Tortosa. Quan va ser Infantil va fitxar pel CBT a Preferent. Ja en etapa Sènior, va fitxar pel Ploms de Reus on hi estaria tres temporades. Després va jugar dos anys al Morell i a continuació va decidir marxar a viure una experiència a la segona divisió de Suècia, on quedarien Campiones, però el club per motius econòmics no va poder ascendir. L’any següent tornaria al Morell i per últim la temporada 21-22 fitxaria pel TGN Bàsquet. Així doncs, el curs vinent serà la segona temporada de Guelvenzu al club.

La Sofia explica els motius de la seva renovació amb el club Lila: “Aquesta última temporada he gaudit molt jugant a bàsquet i m’agrada molt l’equip i el projecte que hi ha.” I afegeix: “He pogut fer aquest canvi que buscava de competició a Copa Catalunya i vull seguir competint en la màxima categoria del bàsquet femení a Catalunya”.

Sobre els objectius que es marca per la temporada: “Em motiva molt aquestes ganes de competir que transmet l’equip i el cos tècnic i arribar el més lluny possible”. Finalment, afirma que el TGN Bàsquet és “un club que dona molta importància al bàsquet femení i la base la treballen molt bé”, mentre aprofita per destacar el nivell d’equip: “La cohesió i la pinya que es fa és inexplicable”.

Redacció