.

L’itinerari d’orientació, formació i inserció s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin inscrits a l’Oficina de Treball i a Garantia Juvenil

L’itinerari d’orientació, formació i inserció s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin inscrits a l’Oficina de Treball i a Garantia Juvenil

Ja s’ha iniciat el procés de selecció de participants del projecte Singulars d’Ocupació Juvenil “Baix Camp. De la Terra a la taula”, que l’Ajuntament de Cambrils porta a terme conjuntament amb L’IMFE Mas Carandell, el Consell Comarcal del Baix Camp i IDETSA de l’Hospitalet de l’Infant.

El projecte s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys, interessats en l’agroalimentació ecològica, que estiguin inscrits a l’Oficina de Treball i a Garantia Juvenil. Les inscripcions es poden fer a través de qualsevol de les quatre entitats impulsores:

  • Mas Carandell. Carrer de Terol, 1, de Reus. Tel. 977 010 850.
  • Consell Comarcal del Baix Camp. Carrer Dr. Ferran, 8, de Reus. Tel. 977 32 71 55.
  • Ajuntament de Cambrils. Edifici Ateneu Juvenil i Centre de Formació l’Estudi. Avinguda Horta de Sta. Maria, 14, de Cambrils. 977 307 401.
  • Carrer de Martí Franquès, 5. Pol. Les Tàpies, de l’Hospitalet de l’Infant. Tel 977 820 820.

El projecte ofereix itineraris d’orientació, formació i inserció per reforçar l’ocupabilitat de joves a l’atur, a partir de la dinamització dels sectors agroecològic i agroalimentari, considerats estratègics a la comarca i que des de les administracions es volen impulsar.

Les accions s’inicien amb aquesta selecció de les persones participants i el procés d’orientació professional inicial per competències, personalitzat, a mida per cadascuna de les persones que participin al programa. Amb aquest objectiu, hi ha una tècnica d’orientació per a cadascun dels grups de formació que serà el referent de cada jove durant tot el projecte: s’encarregarà d’acompanyar els i les joves durant el curs i, un cop finalitzat, ajudarà a les persones participants en el seu procés de recerca de feina o de retorn al Sistema Educatiu fins el 31 de desembre de 2019.

Tres orientadors/es professionals, des de l’Ajuntament de Cambrils, IDETSA i el Consell Comarcal faran aquesta primera acció i seran el referent de cada jove durant tot el projecte. Aquestes accions tindran lloc a les instal·lacions de les entitats participants al projecte, i en qualsevol municipi de la comarca.

Els i les joves participants podran escollir entre les tres alternatives formatives programades.  Des de l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme,  s’ha organitzat una formació en cuina de 150 hores amb el títol “Slow food: aliments ecològics i km 0: transformació de gèneres”, que es desenvoluparà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Les altres dues alternatives són un curs de producció agroecològica organitzat per l’IMFE Mas Carandell a Reus, en col·laboració amb l’Institut d’Horticultura i Jardineria, i un itinerari de 90 hores sobre indústria agroalimentària 3.0 organitzat per IDETSA a l’Hospitalet de l’Infant.

L’objectiu és que les persones participants s’insereixin laboralment en professions relacionades amb la formació realitzada o bé s’inscriguin a Cicles Formatius. En aquest sentit, per potenciar la inserció de les persones participants, Mas Carandell està realitzant la prospecció i  contacte amb les empreses del territori. A més, pels nois i noies participants que han  de fer servir el transport públic, el projecte contempla ajudes econòmiques per afrontar aquest costos.

L’actuació “De la terra a la taula” s’emmarca en el programa Singulars, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i per fons provinents de la Conferència Sectorial d’Empleo y Asuntos Laborales, regulat per l’Ordre TSF/142/2018. La Garantia juvenil, per la seva part és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

Podeu trobar la informació en aquest enllaç.