.

El Nàstic ensopega a Vallecas. Foto: Cedida

El Nàstic cau derrotat a Vallecas davant del Rayo Vallecano per un clar 2-0 i es queda en una situació límit a falta de tres jornades per al final. Els grana aguantaven en la primera meitat, però a la represa, els locals en tenien prou amb deu minuts per electrocutar a un Nàstic trencat, desdibuixat i sense capacitat de reacció.

La millor medicina per calmar la situació tan tensa que es viu a can Nàstic era una victòria balsàmica i vital. Una victòria que no només no arribaria, si no que el conjunt de Merino torna de Madrid amb una clara derrota. Ni amb un equip més ofensiu de l’habitual s’ha estat capaç de sumar uns tres punts que t’haguessin deixat a tocar la salvació. En el tram decisiu, el Nàstic suma ja cinc jornades sense conèixer el triomf. Una llosa massa gran per a un conjunt que està cada vegada més a prop del precipici. Seguirà en descens i resant per a que els resultats acompanyin i així poder aferrar-se a un miracle en els darrers tres partits.

Amb la pilota en joc es desvetllava el pla inicial de Merino que tornava a ser un 4-4-2 amb els canvis dels laterals Valentín i Mossa i Delgado en punta amb Barreiro respecte la setmana passada. I aquest pla passava per la contenció i buscar el desequilibri per un Jean Luc i Delgado poc actius. El joc directe era el recurs més utilitzat, però Barreiro es trobava aïllat com si habités en una illa deserta. Això sí, la contenció funcionava, perquè l’ocasió més clara de la primera meitat no arribaria fins al minut 32, quan Reina refusava una rematada d’Embarba.

Les arribades del Nàstic eren tímides. Cap clara. Només algun ensurt per la indecisió de la defensa i el porter Gazzaniga. Una indecisió que es traslladava a la rereguarda grana tot just abans del descans. Una centrada per banda dreta trobava a Manucho, que no encertava. Xavi Molina i Perone deixaven una imatge que evidenciava el nerviosisme. El de la Canonja esbroncant de forma airada al brasiler, amb Reina pel mig posant pau.

Tot el treball de contenció realitzat se n’anava per la borda en només 10 minuts fatídics. Barreiro estava a punt d’inaugurar el marcador amb una rematada de cap que Gazzaniga treia de forma espectacular. I en la jugada següent, el primer cop. Manucho, lliure de marca, culminava un córner defensat esperpènticament per la defensa grana. El Nàstic semblava reaccionar bé, però el segon no trigaria en arribar. Un error de Luismi en treure la pilota jugada, l’aprofitava Embarba per sorprendre a Reina des de fora de l’àrea (58′).

El gol deixava K.O a un Nàstic ja fulminat. Descol·locat. Sense cap tipus d’ordre tàctic per intentar una remuntada final. La banqueta tampoc funcionava i l’entrada d’Emaná, Madinda i Muñiz no servia per despertar l’equip de l’estat de coma en que sembla que ha entrat.

Fitxa tècnica:

Rayo Vallecano: Gazzaniga, Galán, Amaya, Dorado, Álex Moreno, Trashorras, Fran Beltrán (Bangoura 84′), Santi Comesaña (Raúl Baena 77′), Embarba, Ebert (J. Gómez 59′) i Manucho.

Nàstic: Reina, Valentín, Molina, Luismi, Perone (Madinda 65′), Mossa, Tejera, Lobato (Emaná 54′), Delgado, Jean Luc (Juan Muñiz 70′) i Barreiro.

Àrbitre:  Arias López.  Ha amonestat als locals Amaya (34′), Comesana (67′), Fran Beltran (71′), Trashorras (72′), Gazzaniga (79′) i als visitants Tejera (74′).

Gols: 1-0, Manucho (48′), Embarba (58′).

Incidències: Partit corresponent a la 39ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat a l’Estadi de Vallecas davant 9.800 espectadors