TARRAGONA 21

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l’Hospital Clínic. Foto: ACN

Sis persones han mort en les últimes 24 hores per la covid-19 al Camp de Tarragona en una jornada que destaca per la reducció de la pressió hospitalària. Altrament, hi ha hagut més de mig centenar d’altes mèdiques. Actualment hi ha 155 persones ingressades. A les comarques de Tarragona son 328 els morts des de l’inici de la pandèmia. Cap de les morts de les darreres hores ha estat en residències de gent gran, de manera que el total de víctimes es queda en 82.

Tot i que la xifra de positius -tant de confirmats com de casos sospitosos- segueix creixent i ja supera els 6.200, cada cop hi ha menys càrrega als hospitals i es confirma una clara millora respecte setmanes anteriors. Des de fa uns dies, Salut aporta informació en coordinació amb les funeràries.

En el que portem de pandèmia, 291 persones han mort al Camp de Tarragona víctimes del coronavirus. A Terres de l’Ebre no se n’ha sumat cap en les últimes hores i la xifra total és de 37.

Altrament, el nombre de morts registrats per coronavirus per les funeràries a Catalunya arriba als 9.186, amb 136 noves defuncions aquest dijous, segons el Departament de Salut. Són 69 menys que a l’últim balanç.

Fins ara s’han detectat 46.629 casos positius, mentre que n’hi ha 87.232 de possibles. La xifra global és de 133.861 (5.463 més que dimarts). De les 9.186 defuncions, 2.621 han estat a una residència (53 més que en l’anterior balanç), 543 al domicili (7 més que ahir) i 105 a un centre sociosanitari (5 més). Els casos restants són morts a hospitals o no classificables per manca d’informació. Cal recordar que les dades de les funeràries es reporten més tard que les de les defuncions als hospitals, motiu pel qual pot haver-hi desajustos.