.

Un moment del rodatge del curtmetratge Polvo de estrellas, de les estudiants Adriana Gheti, Elvira Chertó, Andrea Navarro, Victòria Pinto, Amanda Ramos i Laia Maza. Foto: URV

La Lluna, una periodista que aspira a dirigir la secció de Cultura del mitjà on treballa, veu frustrada la seva ambició per la discriminació de què és objecte per part dels seus superiors. Es tracta d’una història, la de la discriminació contra les dones, recurrent generació rere generació. I així ho explica el curtmetratge ‘Polvo de estrellas’, que a través de la Lluna narra la història d’una tia àvia a qui van robar el guió d’una pel·lícula als anys 30 i van produir amb èxit de públic sense mencionar la seva identitat.

‘Polvo de estrellas’ està produït i dirigit per les estudiants del grau de Comunicació Audiovisual Adriana Gheti, Elvira Chertó, Andrea Navarro, Victòria Pinto, Amanda Ramos i Laia Maza, que aquest dissabte 29 de gener van ser reconegudes amb el primer premi del jurat del V Concurs de Curts sobre Igualtat que organitza l’associació juvenil Institut d’Investigacions Científiques i Ecològiques (INICE), valorat en 200 euros, en un acte a Peñaranda (Castella i Lleó).

El curtmetratge forma part de les activitats avaluables de les assignatures de “Gèneres i formats audiovisuals”, impartida per la professora Núria Araüna, i “Narrativa i guió audiovisual”, a càrrec de les professores Laia Quílez i Anna Fonoll perquè els i les estudiants experimentin amb els coneixements adquirits durant el curs i donar ales a la seva creativitat. De fet, aquesta va ser la primera incursió de les estudiants al sector audiovisual.

El curtmetratge Polvo de estrellas sorgeix precisament de la preocupació de les sis estudiants: “Totes som dones i ens volem dedicar al sector de la comunicació audiovisual, però veiem el sostre de vidre, que reflectim en la història de la Luna al curt, i veiem com el percentatge de dones a la indústria és més baix que el percentatge d’estudiants dones a la Universitat”, apunta Laia Maza.  Per això el curt reflexiona sobre com s’ha invisibilitzat les dones al llarg del temps malgrat el valor del seu treball fins al punt no només de no reconèixer l’autoria de les creacions artístiques sinó d’atribuir-la a un home, com li ocorre a una de les protagonistes del film, en la història que transcorre als anys 30, quan, pel fet de ser dona, ni tan sols podia accedir a determinades feines.

Redacció