.

.

TOTS 21

Foto de família dels síndics i del personal de Dow

Un total de nou Síndics de greuges de Catalunya i Balears, a més de personal administratiu, han visitat les instal·lacions de Dow Tarragona. Els representats procedeixen de la Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Lleida, Universitat de Barcelona i Universitat Illes Balears. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat conèixer en primera persona els processos, productes, aplicacions i polítiques de sostenibilitat de Dow Chemical.

La reunió ha començat a primera hora del matí amb l’arribada dels Síndics al polígon sud de Dow. Un cop allà, Kepa Díaz de Mendibil, director del complex industrial de Dow Chemical Tarragona; Josep Boronat, director de comunicació i Relacions Institucionals, i Alfred Arias, responsable d’Innovació, Formació i Relació amb les Universitats, han estat els encarregats de rebre als representants.

Els visitants han pogut gaudir d’una exposició sobre els productes que representen el concepte de “solucionisme” integrat a la corporació. El pròposit és vincular la ciència i la innovació, convertint a Dow en un proveïdor de solucions per resoldre els principals reptes de la societat. La tecnologia recuperadora d’energia solar, els productes i sistemes per la purificació de l’aigua o els procediments per aerogeneradors d’energia, en resulten alguns exemples.

El que més ha sorprès els Síndics ha estat observar que la majoria d’aquestes aplicacions s’utilitzen posteriorment, de manera continua, a la vida quotidina. Els innovadors envasats d’aliments i begudes o els productes sostenibles destinats a la higiene personal són els que han suscitat una major curiositat.

Les plantes de Cracker i Octè, ubicades al polígon Nord que disposa la companyia a La Pobla de Mafumet i Perafort, també han estat visitades. Aquí, des del centre de control, han pogut entendre com arriba la matèria primera per, posteriorment, ser transformada.

Montserrat Boronat, Síndic de greuges de la Universitat Rovira i Virgili, afirma que “la visita ha resultat molt pedagògica, entenedora i recomanable. Trobades d’aquest tipus són clau per fomentar la relació social entre la universitat i la indústria química del territori”.

En finalitzar la visita, ambdós col·lectius han disposat d’un temps per compartir impressions. Així mateix, la Síndic de Greuges de la URV ha aprofitat l’ocasió per entregar un present simbòlic als representants de Dow Tarragona, agraint el seu interès per la present convocatòria.