.

.

TOTS 21

Acte commemoratiu del Setge 1811 a Tarragona. Foto: Tarragona21

Acte commemoratiu del Setge 1811 a Tarragona. Foto: Tarragona21

L’associació del Setge a Tarragona 1811 junt amb l’Ajuntament de Tarragona i altres entitats han organitzat l’acte commemoratiu de la guerra del francès i el setge a la ciutat, que enguany, el dia 28 de juny, celebra el 204 aniversari. Com a novetat d’aquest 2015 s’ha inaugurat un placa a la part alta de la ciutat. Amb l’objectiu de preservar la memòria històrica de la ciutat l’associació té com objectiu fer una commemoració cada any per tal de promoure i divulgar aquesta part de la historia que pertany a Tarragona.

Joan Ribas, president de l’Assocació Setge Tarragona 1811, ha recordat que durant tot el mes de juny s’han realitzat conferències i ha aprofitat per promoure la gran tasca que es fa des de l’associació durant tot l’any.

L’acte ha començat a l’estàtua dels despullats on s’han deixat veure autoritats polítiques de la ciutat i membres de diverses entitats i associacions. Fins aquest any l’acte acabava al Pla de la Seu, peró enguany ha continuat fins a l’entrada del claustre de la catedral.