.

.

TOTS 21

Teresa Murria, Javier Vilamayor i Cristina Rodríguez, durant la presentació. Foto: Mauri

El proper dijous 29 de maig, 16 entitats de caire social del Tarragonès es trobaran a la Rambla Nova  -tram Balcó del Mediterrani- amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca, però sobretot,  fer reflexionar als ciutadans sobre el paper clau de les entitats socials i el valor de tota la feina que centenars de voluntaris tiren endavant cada dia. Així ho ha explicat en roda de premsa, el tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, i les representants de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Tarragona, Maria Teresa Murria i Cristina Rodríguez.

Les entitats han batejat aquesta trobada com a Tast Social (Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès ) perquè es tracta d’una acció puntual i intensiva d’apropament a la ciutadania. Una jornada que també busca que les entitats surtin, per un dia, de les seves seus socials i es trobin en un espai comú.

Entre les activitats que hi haurà figure un taller de Cooppel, un de de Bollybood (Fundació Onada), teràpia assistida amb animals (Fundació Santa Teresa), Tot rodes. Activitat per experimentar amb una cadira de rodes (STS Assistencial Sant Salvador), una projecció per a tots els públics “Construint espais d’esperança” (Càritas Diocesana), manualitat de primavera: pintar torretes i fer flors de paper (Associació La Muralla), taller de xapes (Fundació Casal l’Amic) o una Jornada d’Esports adaptats (Federació Mestral-Cocemfe).

Lideratge

La Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès és un projecte liderat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, a partir de les conclusions extretes al Fòrum d’Entitats organitzat el gener del 2013. I que s’ha pogut organitzar gràcies a la implicació de totes les entitats participants: Hotel d’Entitats de Tarragona, AFANOC Tarragona, STS Assistencial Sant Salvador, AFAT, Associació La Muralla, APRODISCA, Fundació Santa Teresa, Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, Fundació ONADA, CERADAI, AICEC-ADICAE, Càritas, Creu Roja, Assexora’t, Komando Nits Q i Fundació Casal l’Amic.

Aquesta primera edició del TAST és només un punt de partida per a les entitats. A banda d’aquesta trobada, que pretén ser anual, el TAST vol ser un projecte d’apropament entre societat i entitats que s’anirà consolidant els propers mesos amb un equip de treball que ha sorgit de les mateixes entitats.