.

.

TOTS 21

 

Imatges tant de les destrosses ocasionades (les tres primeres) com de la reparació que s’hi ha fet (les dues últimes). Fotos: Cedides

Set nens d’Alforja, ajudats per les seves famílies, han reparat durant el matí d’aquest dilluns, 1 de novembre, les destrosses que els menors havien fet a la tanca de fusta, al terra i al cartell del Parc de Salut, ubicat a l’antic camp de futbol d’Alforja.

El passat 9 d’octubre, algunes peces de la tanca de fusta que envolta el Parc de Salut van ser arrancades (si bé cal puntualitzar que el cartell informatiu de vidre havia estat apedregat amb anterioritat), i algunes de les lloses del terra tou d’aquesta instal·lació van ser arrencades. Aquest comportament incívic va ser detectat per alguns veïns de la zona que immediatament van avisar a familiars dels menors causants de les destrosses i a l’alcalde, Juanjo Garcia.

Els menors, per tant, van ser sorpresos quan encara eren al lloc i els familiars que hi van comparèixer, en concret una mare, i l’alcalde, a més de renyar-los, els van dir que calia que fossin ells mateixos els que comuniquessin a les seves respectives famílies que eren els autors de les destrosses.

Aquest comportament incívic va ser denunciat i condemnat públicament per l’Ajuntament, tot i que en cap moment es va fer públic que es coneixia qui eren els autors, a l’espera que ells mateixos fessin el pas de donar compte als seus familiars.

Posteriorment, i passats uns dies, els menors i les seves famílies es van posar en contacte amb l’Ajuntament i es van comprometre a reparar tots els desperfectes aportant el material necessari i la mà d’obra, a càrrec dels menors, per reparar el dany causat a aquestes instal·lacions.

Aquesta actuació per retornar el Parc de Salut al seu estat original s’ha dut a terme durant el matí d’aquest dilluns, 1 de novembre, quan menors i familiars han reparat la major part dels desperfectes ocasionats al Parc de Salut, que ha recuperat el seu estat original, si bé el cartell encara no ha sigut substituït per un de nou.

L’alcalde, per la seva part, ha expressat la seva satisfacció per la reparació que s’ha dut a terme i considera que, malgrat els desperfectes i la condemna inicial, finalment cal valorar positivament la voluntat reparadora tant dels menors com de les seves famílies. L’Ajuntament valora molt positivament la seva col·laboració. Fins al punt que considera aquest l’aspecte «que més cal valorar i la major lliçó que cal extreure d’aquests fets que, per molt condemnables que siguin, no passen de ser una bretolada per part d’una colla de menors que, finalment, amb el suport de les seves famílies, han reparat el dany causat».

L’alcalde també ha fet una crida a evitar i a denunciar qualsevol comportament incívic.

Redacció