.

.

TOTS 21

Una safata amb Gojos de Santa Tecla servida avui. Foto: Cedida

Tarragona ja té plenament consolidada, en només cinc anys, una nova tradició associada a la Festa Major: el Goig de Santa Tecla, un àpat de sobretaula sorgit de la pastisseria Conde, del carrer Comte de Rius.

En la jornada en què la pastisseria Conde es disposava a servir-la, aquest dissabte, 19 de setembre, ha hagut de fer mans i mànigues per atendre una demanda que ha superat les 500 raccions i ha hagut de despatxar-les també al mati. El programa de la festa situava a les 18 hores el depatx dels Gojos, però la pastisseria s’ha vist impel.lida a fer-ho també al matí, respectant les normes de seguretat que la pandèmia reclamava.

El Goig és una elaboració pròpia d’un biscuit amb oli de base, tipus magdalena, regat amb  Chartreuse, una trumfa cuita, gelatina i maduixa, banyada amb xocolata negra, pintada amb xocolata blanca i amb la T de Tecla i Tarragona, tot tractat i refredat, relatava a Tarragona21 el seu propietari, Josep Gonzàlez, alhora president del Gremi de pastissers de Tarragona. ‘Molta gent ens demanava safates per esmorzar’, explicava.

El primer any del nou invent, en 2016, van vendre 400 unitats i avui la cosa s’ha sortit de mare. A la tarda les inscripcions ja estaven tancades, i ha calgut fer el servei també al matí.

Redacció