.

El Torreforta ha remuntat en un minut i mig contra un rival potent

La Cultural Torreforta s’ha superat avui en remuntar en un minut i mig, i al tram final del partit, un encontre que se li havia posat molt amunt per la potència del rival, un Vilanova que en el primer quart d’hora ha fet el que ha volgut. Però l’esperit de supervivència i la qualitat dels tarragonins, que s’està evidenciant jornada rere jornada, junt amb els canvis oportuns que sempre té preparats l’entrenador quan les coses no van bé, i una fe encomiable en la victòria li han donat els tres punts en un final de partit exhuberant.

La jornada començava amb un minut de silenci per la mort del soci del Torreforta Tulio Sosa. En l’arrencada del matx i en només deu minuts, el Vilanova ja havia tingut dues ocasions clares de gol, especialment un xut enverinat del sempre perillós davanter Carlos, que ha obligat a Pedro a salvar el gol.

Al minut 15, Vieri ha intentat redreçar les coses amb un xut directe de falta, però sense força. Els blaus començaven a treure’s la son de les orelles, però ha estat el Vilanova qui en un xut a boca de canó ha estat a punt d’avançar-se.

Al minut 36, una gran entrada de Puerto a l’àrea provocava una ocasió de gol. Tot seguit, Vieri es desfeia dels defenses en una bona contra, la deixava a Molina per la dreta, però aquest xutava massa alt. Les ocasions es començaven a succeir a les dues porteries. A la següent jugada, Óscar podia haver avançat els barcelonins en quedar sol davant Pedro.

Alvi, avantçant els barcelonins

Finalment, el Vilanova aconseguiria el premi al minut 40, en rematar Alvi una centrada per la dreta. Però la primera part hagués pogut acabar de forma dramàtica si no fos per un penal fallat pels barcelonins. Una entrada d’Edu provocaria la pena màxima, però aleshores es viuria la jugada còmica del partit:  Prades -exTorreforta- llançaria el penal a l’estil Panenka; Pedro no es mouria del seu lloc i només hauria d’agafar la pilota.

Jugada clau: Pedro atura el penal, que hagués pogut suposar el 0-2

Acabava la primera part amb el gran repte de la remuntada.

La segona part no tindria res a veure amb la primera. El Torreforta es conjugaria per fer la remuntada, i aquesta arribaria al darrer tram del partit. El Vilanova també gaudiaria d’alguna ocasió, mentre Edu començava a fer mal per la banda dreta.

El control del Torreforta era total. Ferri fallaria l’empat en un remat de cap sol davant del porter, al minut 66. Era el primer gran avís. José Miguel López mouria la banqueta, fent entrar Carlos per Castro i el Torreforta es prendria un petit descans abans de l’atac final. Aquest arribaria al minut 82 de la mà del pitxitxi Ferri, que aquest copo no perdonaria, aixecant la pilota amb la dreta. Només un minut i mig després, Vieri faria real la remuntada per a èxtasi dels seguidors.

L'entrenador s'ha sumat a la pinya per celebrar el 2-1, obra de Vieri

Els darrers minuts el Torreforta perdonaria el 3-1, però el Vilanova també trindria opcions d’empatar.

El Torreforta acaba la primera volta amb vuit partits seguits sense perdre, havent aconseguit onze punts més que l’any passat, situat en un extraordinari quart lloc a la taula -per la derrota d’ahir del Torredembarra- i a punt de certificar la permanència. Qui pot demanar més?

Fitxa:

CDC Torreforta: Pedro, Raúl, Edu (Guaita, min. 85), Cornejo, Puerto (Claudio, min. 60), Prince, Ferri, Vieri, Castro (Carlos, min. 69), Eder (Marcos, min. 75) i Molina (Miranda, min. 85).

CF Vilanova: Hito, Raúl, Reventó, Cols, Carrasco, Galera, Moza, Prades, Oscar, Carlos (Víctor, min. 70) i Alvi.

Gols: 01, Alvi (min. 40); 1-1, Ferri (min. 82). 2-1, Vieri (minut 83).

Àrbitre: Brian Díaz. Targetes grogues: Edu, Claudio i Cols.

Tarjeta vermella: Claudio (Torreforta)

Estadi Municipal del Torreforta: Uns 150 espectadors, amb forta presència de seguidors del Vilanova.