.

.

TOTS 21

Façana de l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

Un home s’enfronta a 31 anys i 3 mesos de presó per haver abusat sexualment d’una menor que havia anat al seu pis per consumir drogues i alcohol, on també hi van anar dues amigues seves, totes menors de 16 anys. Els fets van tenir lloc a mitjan agost de 2020 al barri tarragoní de Campclar, al domicili del processat, on venia tot tipus de drogues. L’acusat, de 37 anys, va mantenir relacions amb la víctima dos dies seguits, aprofitant que anava beguda i drogada i volia recuperar el seu telèfon mòbil. L’endemà a la nit va convidar les altres dues noies, que també van acudir al pis per consumir alcohol i drogues, però la policia va irrompre de matinada, arrel la denúncia de la primera menor. Segons la fiscalia, l’acusat pateix trastorn psíquic.

La fiscalia recull com a atenuant el «trastorn dissocial de la personalitat» de l’acusat i el trastorn pel consum de substàncies estupefaents, afectant «moderadament» les seves capacitats volitives i cognitives, però també té en compte, com a agreujant, la reincidència, ja que l’home havia estat condemnat anteriorment per distribuir droga.

Ara se l’acusa de dos delictes d’abús sexual a menor de 16 anys -amb una pena de 9 anys i 11 mesos de presó per a cadascun-, un delicte de corrupció de menor -4 anys de presó-, i un delicte contra la salut pública -7 anys i 5 mesos. La fiscalia també demana que no es pugui acostar a la víctima ni comunicar-s’hi durant un període de 19 anys.

A la vegada fixa una indemnització de 20.000 euros en concepte de danys morals. L’acusat es troba en situació de presó provisional des que va ser detingut, amb l’entrada policial al seu domicili, la matinada del 12 d’agost del 2020. La policia hi va trobar diverses armes i munició que han suposat l’obertura d’una peça separada del cas.

Segons l’escrit, «sobre les sis de la matinada del 12 d’agost de 2020 (…) en accedir la policia, el processat va intentar tancar-se amb les dues menors al dormitori, però els funcionaris van aconseguir impedir-ho». «A més, van trobar a la morada material per manipular la droga, telèfons, rellotges, un ordenador, una tauleta, diners en efectiu i armes».

Entre aquestes armes, hi havia dos revòlvers, una pistola, una d’elèctrica, una defensa extensible, cinc navalles i munició. «L’acusat també tenia una càmera de videovigilància amagada darrera una planta de plàstic, damunt d’un armari del menjador, amb la qual enregistrava constantment imatge i so», afegeix l’escrit de qualificacions.

El judici se celebrarà la setmena vinent a la secció quarta de l’Audiència de Tarragona, amb tres sessions inicialment previstes per dimarts 22 de febrer, dimecres 23 i en la primera setmana de març.

ACN