TARRAGONA 21

Imatge de l’Alfa Omega quan es desmantellava

L’Ajuntament de Torredembarra encarregarà diversos pressupostos per conèixer el cost que comporta tornar a instal·lar l’escultura Alfa i Omega al bloc de Baix a Mar. Aquesta ha estat la decisió que ha pres el grup de treball sobre el futur d’aquest monument, que es va reunir aquest 29 de gener al vespre, tal com ha explicat l’alcalde, Eduard Rovira. La majoria dels participants van manifestar que cal reposar l’escultura al mateix lloc. Ara caldrà conèixer el cost i les diferents opcions de material amb què materialitzar de nou l’Alfa i Omega.
En aquesta reunió, hi van prendre part representants de diferents grups polítics amb representació al consistori, membres de l’Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar i Nil Bartolozzi, fill i hereu legal de l’escultor. També hi va prendre part Santiago Segalà, l’alcalde de Torredembarra en el moment que es va instal·lar l’Alfa i Omega al bloc.
Cal recordar que el 15 de juny de l’any passat es va procedir a desmuntar l’escultura de la seva ubicació al bloc de Baix a Mar, mar endins, pel deteriorament que patia i que s’havia agreujat significativament en els darrers mesos, amb el perill real que comportava. Entre d’altres, els danys detectats havien estat les pèrdues de gruix del material, la degradació de l’acer patinable (conegut com a corten), la desintegració de soldadures, etc. De fet, el procés de corrosió de les xapes de les potes de l’escultura era irreversible. Ja en aquest moment, el govern municipal va manifestar que la decisió del futur de l’Alfa i Omega seria col·lectiva.
Pel que fa al bloc de formigó, una peça important de la història del món de la pesca a Torredembarra, l’Ajuntament ja ha previst la seva restauració i compta amb una partida de 70.000 euros al pressupost d’inversions d’aquest 2019.