.

.

TOTS 21

La presidenta de la Diputació ha visitat el municipi de Senan. Foto: Cedida

La presidenta de la Diputació ha visitat el municipi de Senan. Foto: Cedida

El municipi de Senan, un dels municipis més petits de la demarcació de Tarragona i de tot Catalunya, ha millorat recentment diversos espais i equipaments municipals, que han comptat amb el finançament de la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal (PAM)  i d’altres línies d’ajuts de la institució. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha conegut de primera mà els projectes de millora, aquest dijous dia 9, acompanyada de l’alcaldessa de Senan i diputada Carme Ferrer i dels diputats de la corporació Sílvia Puerto i Josep Forasté. La visita s’ha iniciat a l’Ajuntament d’aquest municipi de la Conca de Barberà, on la presidenta ha signat el llibre d’honor.

Entre les actuacions que s’han visitat destaca el condicionament i ampliació del cementiri municipal, on s’ha instal·lat un sistema d’il·luminació i reg alimentat amb energia solar fotovoltaica; la millora del local social de Senan on, a més del servei de bar, es preveu habilitar un espai per a la venda de productes alimentaris i de primera necessitat; l’habilitació d’un habitatge unifamiliar d’ús social, o l’equipament i mobiliari de l’antiga abadia, rehabilitada com a espai multifuncional i espai d’allotjament d’empreses. Aquest darrer projecte ha servit per transformar un dels edificis més emblemàtics de Senan en un espai destinat a la programació de diferents activitats culturals i a la creació i treball al servei del sector empresarial.

Aquestes i altres actuacions en equipaments i espais de Senan, com ara la instal·lació de l’enllumenat exterior de l’església o el muntatge d’un circuit d’orientació que permet descobrir el patrimoni natural del municipi, s’han dut a terme de manera esglaonada des de l’any 2019 fins a l’actualitat i han representat a la Diputació de Tarragona una inversió de més de 300.000 euros. D’altra banda, l’ajut de la institució també ha permès el municipi començat a treballar en la neteja de zones de bosc municipals i en la inclusió d’un ramat que, a través del pasturatge, n’elimini vegetació i en previngui incendis.

Accions que, en el seu conjunt, aposten per l’eficiència i la transició energètica i que tal com ha assegurat la presidenta Noemí Llauradó: “milloren la comoditat i la qualitat de vida dels habitants de Senan contribuint, d’aquesta manera a evitar el despoblament en aquest petit municipi de la demarcació”. De la seva part, l’alcaldessa i diputada Carme Ferrer ha posat de relleu no només les inversions de la Diputació sinó “ztots els serveis que aporta als municipis amb menys recursos tècnics, per tal que l’engranatge dels nostres ajuntaments pugui funcionar de manera òptima”.

Segons dades oficials de 2022, Senan, amb 44 habitants, és el segon municipi més petit de la demarcació de Tarragona, per darrere de la Febró (Baix Camp).