.

Imatge dels guardonats

Els ajuntaments de Tarragona i de Salou han rebut un dels premis distintius ‘Soc Smart’ que la Generalitat de Catalunya otorga als municipis catalans que fan de la innovació tecnològica una aposta estratègica per millorar la vida dels seus ciutadans.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region mostra la seva satisfacció pel reconeixement a la tasca realitzada tots aquests anys com a ciutat smart, agraïnt la implicació i esforç a tots els departmanets tècnics envers la Fundació en molts projectes com el d’Smart Heritage, el projecte Hèlix, Rerum o Tens una tic amb les tic, entre d’altres.

El conseller municipal de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, ha recollit el premi de mans del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, en un acte que ha tingut lloc aquest dijous al matí a l’estand del Govern de Catalunya a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) que aquests dies té lloc a la ciutat de Barcelona.

El segell Soc Smart premia l’esforç i el compromís dels ajuntaments que apliquen solucions tecnològiques innovadores per esdevenir municipis intel·ligents. El distintiu té un període de validesa de tres anys, prorrogable per tres anys més.

També han estat guardonats els municipis d’Esplugues de Llobregat, Igualada, Lloret de Mar, Manresa, Mollerussa, Sabadell, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa i Viladecans.

Guardó per Salou

D’altra banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha recollit aquest matí el distintiu Sóc Smart de mans del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. L’acte ha tingut lloc a Barcelona, en el marc de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC 19), a l’estand del Govern de Catalunya.

El municipi de Salou, a través del batlle, ha rebut aquest reconeixement perquè “s’ha potenciat com una destinació turística smart a través del Big Data i les iniciatives en matèria d’Smart City; ha apostat per la signatura biomètrica i ha fomentat l’emprenedoria tecnològica.

Pere Granados ha manifestat que “nosaltres estem treballant el tema de les TIC i les noves tecnologies per convertir Salou en una ciutat smart i en una destinació turística intel·ligent, amb diferents programes”. El batlle ha afegit que “ja hem anat aplicant les noves tecnologies a la nostra gestió, tan interna com externa; és a dir, tant dins de l’Ajuntament, com a gestió pròpia administrativa, com també en la millora dels serveis”, fent referència a la prestació d’aquests de cara als residents. Externament, Granados ha indicat l’objectiu que el visitant tingui un major grau de satisfacció de la seva experiència viscuda a Salou.

El mandatari salouenc ha afirmat que el municipi “que no estigui en la lliga de l’aplicació de les noves tecnologies quedarà obsolet”, per la qual cosa “recomano a totes les ciutats que entrin en aquesta forma de treballar que és no el futur, sinó el present”.

Finalment, Pere Granados ha recordat que “Salou és un municipi reconegut internacionalment com a capdavanter, que és sempre en el top i que no podia deixar passar aquesta oportunitat de ser una destinació turística intel·ligent”.

Per la seva banda, el regidor Jesús Barragán ha posat en valor “el camí que estem traçant per fer que el nostre municipi esdevingui referent en modernitat, en eficiència energètica i en sostenibilitat turística”.

Els requisits obligatoris que ha hagut de superar Salou per aconseguir el segell han estat: que el municipi havia d’estar adherit a l’Observatori SmartCatalonia i també que el pla d’actuacions municipal contemplés una estratègia smart que hagués realitzat algun projecte en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.

Així mateix, el municipi salouenc ha pogut aportar documentació d’un projecte transversal en l’àmbit de la signatura biomètrica integrat al gestor d’expedients corporatiu. Ha pogut certificar la realització de projectes de participació ciutadana mitjançant les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Salou ha pogut certificar l’execució de dos projectes de col·laboració pública-privada: el primer, el desplegament d’una xarxa wifi urbana a equipaments i mobiliari municipal i explotat per una empresa privada; el segon, la realització d’un pilot de pas de vianants intel·ligent, realitzat per una empresa privada.

/* JS para menú plegable móvil Divi */