.

.

TOTS 21

La companyia La Fil·loxera representarà ‘Estiu’ d’Helena Tornero, obra becada pels premis Born.

El dissabte 9 de juny els Amics del Teatre obriran la sala El Centru a una companyia emergent, La Fil·loxera, que presenta ‘Estiu’, una obra d’Helena Tornero, una de les veus que sonen amb força en la nova dramatúrgia catalana. Entre els seus títols n’hi ha de premiats com ‘El vals de la garrafa’, ‘Submergir-se en l’aigua’ i ‘Apatxes’. Tornero ha presentat produccions al Lliure i al festival Temporada Alta i una de les seves obres, ‘No parlis amb estranys’, es va poder veure al Teatre Nacional de Catalunya. També és l’autora del llibret de dues òperes de butxaca, estrenades a Peralada i Viena.

‘Estiu’ també és una obra premiada. Va guanyar la residència a l’Escola de Teatre Eòlia i la que concedeixen els Premis Born de Teatre, a Menorca. L’obra, protagonitzada per Iona Balcells, Lorena Hernández i Marina Collado, relata l’encontre de tres germanes que es retroben després de molt de temps de no veure’s. Inspirada indirectament en Les tres germanes d’Anton Txékhov, Estiu és una barreja de comèdia i tragèdia que gira entorn els secrets familiars i la manera com construïm els records. La representació es farà a les 21 del vespre. Les entrades valen 10 euros, 5 per als socis dels Amics del Teatre.

‘Estiu’ és una aposta pels nous talents teatrals, en una temporada que ha estat diversa. Va arrencar a principis d’abril amb el musical Per si no ens tornem a veure, produït per Daniel Anglès. Després va venir ‘Trau’, un espectacle emotiu, poètic i aclamat del pallasso vilanoví Guillem Albà. També hi ha hagut espai per al teatre amateur amb la Teca de Cambrils, que el 13 de maig va representar la comèdia ‘Maniàtics’. La temporada dels Amics es tancarà el cap de setmana del 30 de juny i 31 de juliol amb el nou projecte del grup local La Tramoia. En aquesta ocasió, la companyia vila-secana s’endinsa per primer cop en un text propi que ha escrit Robert Rodríguez, un dels components del grup i que, amb aquest muntatge, també s’estrena en la direcció. L’obra es titula ‘Resguard Doc’ i és una comèdia delirant, amb tocs cinematogràfics.

Els Amics del Teatre

Aquesta és la 19a temporada dels Amics del Teatre de Vila-seca, una entitat fundada el 1999 amb la voluntat de dinamitzar l’activitat cultural al municipi. Des de llavors ha programat una vuitantena d’espectacles i ha donat veu a joves actors i directors que acabarien despuntant, com Bruno Oro, Clara Segura, Anna Sahún, Oriol Broggi i els Teatre de Guerrilla.

Els Amics del Teatre programen la majoria dels seus espectacles al teatre El Centru, si bé ocasionalment també a l’Auditori Josep Carreras. Per aquests escenaris hi han passat noms consagrats del teatre català com Pep Cruz, Carme Sansa, Rosa Novell, Lluís Soler i Ferran Rañé, entre d’altres. Des dels inicis, els Amics també han fet una aposta pel teatre de proximitat, ja sigui professional, com les produccions de la Trono, com amateur, amb propostes de grups com el Tebac de Reus, la Teca de Cambrils o la jove companyia Entellaçats, que aplega actors i actrius de diversos punts del territori.