.

.

TOTS 21

Javier Álvaro i Fernando Guerra. Foto: Diputació

El Cicle de Muntanya 2022, organitzat per la Diputació de Tarragona, s’acomiada aquest dijous 31 de març a les 19 h amb la projecció del documental ‘Noies al cim’, de Javier Álvaro i Fernando Guerra, i amb la participació de Sebastián Álvaro. Una història molt especial que ens parla de la lluita per aconseguir la plena igualtat entre dones i homes al Pakistan.

A la cloenda hi seran presents, en Javier Álvaro, director del documental i Sebastián Álvaro, pare del director, periodista, alpinista, aventurer i director del programa de televisió ‘Al filo de lo imposible’, i que va participar en l’expedició del documental.

El documental narra una història molt especial, la del portador Petit Karim i les seves 3 netes, que decideixen escalar les muntanyes més altes del Karakorum. Van formar part del primer equip alpinista femení d’Hushe en realitzar una expedició al Manglik Sar, una muntanya que supera els sis mil metres i al cim del qual, molt a prop de la frontera amb la Xina, van arribar el 2018.

Aquesta quinzena edició del Cicle de Muntanya ha retornat a l’Auditori Diputació, i més de 600 persones han gaudit de les experiències explicades en primera persona per Sílvia Vidal, Mariona Martí i Maria José Cardell. Els documentals ‘To be a woman in the Himalaya’ i ‘Sweet Home Kamchaqtka’ s’han pogut veure, a més de a l’Auditori, a Reus, a Tortosa i la Bisbal del Penedès, i han reunit més de 100 espectadors de la demarcació en la primera experiència de descentralització del cicle.

El Cicle de Muntanya s’emmarca en la programació estable de l’Auditori Diputació (carrer de Pere Martell, 2, Tarragona), amb diferents cicles temàtics que refermen el protagonisme d’aquest espai com a referent cultural a la demarcació. Trobareu tota la informació sobre el Cicle de Muntanya 2022 a www.dipta.cat/ciclemuntanya.

Redacció