TOTS 21

La temporada de rebaixes manté les bones xifres de la campanya de Nadal| Foto: Tarragona21

La temporada de rebaixes manté les bones xifres de la campanya de Nadal| Foto: Tarragona21

Les rebaixes d’hivern han arrencat satisfactòriament a Tarragona i voltants. Petits i grans comerços es mostren satisfets després de l’arrencada el passat 7 de gener i haver passat el primer cap de setmana de rebaixes, amb els comerços oberts diumenge inclòs. El primers dies de rebaixes és quan es ven la major part de l’estoc de les botigues, donant el tradicional punt alt a les xifres de venda.

L’afluència de compradors el primer diumenge, tant als centres comercials com als petits comerços, ha estat positiva. Igualment, la xifra no supera a la de dissabte, ja que la majoria de compradors prefereixen comprar el penúltim dia de la setmana. Els compradors dominicals solen ser persones que passegen per la ciutat i aprofiten per fer alguna compra, però no perquè vagin especialment de ruta de rebaixes.

Fins ara, els rècords de venda es concentren en les peces de roba. Però degut a les temperatures, no massa baixes, la roba d’abric es segueix resistint als consumidors.

Grans cues a algunes botigues de Tarragona per les rebaixes | Foto: Tarragona21

Grans cues a algunes botigues de Tarragona per les rebaixes | Foto: Tarragona21

Les rebaixes mantenen la tendència de compra de la campanya de Nadal

Fonts del Corte Inglés han afirmat al Tarragona21 la seva satisfacció de l’inici de les rebaixes. “Ja vam qualificar la campanya de Nadal i Reis com probablement, la millor dels últims 6 anys. De moment, les rebaixes estan mantenint la tendència a l’alça”. Des dels grans magatzems esperen mantenir les xifres de la passada campanya de vendes i, així, “intentar consolidar aquesta tendència positiva que es va iniciar el darrer trimestre del 2014”.

Des del Parc Central afirmen que,  tot i que encara és aviat per fer valoracions, el centre comercial ha constatat un increment de les visites tant de vehicles com peatonals ja que «el centre comercial ha rebut un 5% més d’afluències durant el cap de setmana en comparació amb el 2014». Els descomptes als diferents establiments del centre comercial, han variat i són d’entre el 20% al 70%, en les botigues de moda, llar i complements.

Els comerciants i botiguers de Tarragona han valorat un inici “tranquilet” de les rebaixes ja que, com ha afirmat el president dels Botiguers de Tarragona Ferran Milà al Tarragona21, “estar sota la llei de comerç espanyola ha fet que no es noti massa l’inici de les rebaixes”.

Amb aquesta “desregulació”, els comerços no estan obligats a no oferir descomptes abans de la data oficial de rebaixes; aquest és el motiu pel qual Milà afirma que “les rebaixes ja no són el que eren, les típiques cues a les rebaixes han desaparegut i, en general, ha quedat tot una mica desvirtuat”.

Quant a dades, el president dels Botiguers de Tarragona ha dit que “està sent una mica millor que l’any passat, però es mantenen les dades”.

La campanya de rebaixes ha generat una contractació de més de 6.000 persones a Catalunya, segons informa l’empresa de treball temporal Adecco. Perfumeria, cosmètica, moda i hostaleria son els sectors on s’ha vist l’increment de llocs de treball amb la campanya de Nadal i les rebaixes d’hivern.

AnnaMG