.

El coreà Gerard Campaña. Foto: Cedida

La jugadora balear Sara Dols i el coreà Gerard Campaña s’han proclamat brillants guanyadors de la tercera edició de la Red Cup BMW Motor, la prova del circuit mundial juvenil de tennis que s’ha disputat al llarg de tota la setmana al Club Tennis Tarragona i que ha aplegat les grans promeses sub18 d’aquest esport.

A la final femenina Dols s’ha imposat per 6-1 i 6-3 a la madrilenya Carolina Gómez, guanyadora del torneig l’edició del 2020 i cap de sèrie número 1 d’enguany.

La balear ha anat de menys a més i des dels quarts de final, on va superar a la jugadora local Anna Ortiz, ha desplegat un joc molt sòlid que l’ha dut a conquerir el títol. A semifinals havia guanyat a la sisena favorita, Raquel Caballero, per 6-0 i 6-4.

En categoria masculina Gerard Campaña (1) també s’ha mostrat com el tennista més efectiu i a la final ha derrotat al suís Dylan Dietrich per en tres sets per 1-6 6-1 6-4.

El tenista asiàtic ha protagonitzat una remuntada espectacular després de perdre el primer set amb contundència. Curiosament tant a les semifinals com als quarts de final ja va haver d’afrontar el primer set en contra, el que prova la seva enorme competitivitat.

Campaña ha signat el doblet ja que també s’ha endut els dobles masculins al costat del japonès Jay Dyland Friend, amb qui va guanyar per 6-3 6-4 al grec Georgios Nouchakis i l’espanyol Carlos Ramos.

Als dobles femenins el títol va ser per l’austríaca Rosin Gilheany i la francesa T. Rakotomanga, per 6-4 6-3, enfront Raquel Caballero i Violeta Martínez.

Prenien part als torneig 130 jugadors i jugadores de 30 països d’arreu del món.

Per cert que aquesta mateixa setmana un altre jugador que havia passat per la Red Cup, el francès Luca Van Assche, ha guanyat el Roland Garros júnior. Al 2020 l’andorrana Victoria Jiménez, guanyadora de la primera  Red Cup, es va imposar l’Open d’Austràlia júnior. Dos èxits que confirma l’enorme projecció que té aquesta Red Cup BMW Oliva Motor.