.

.

TOTS 21

Santi Castellà, Sandra Guaita i Joan Ruiz durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: PSC

El senador socialista Santi Castellà ha aprofitat aquest matí una roda de premsa destinada a treure pit sobre la reforma laboral de l’executiu espanyol per disparar contra l’alcalde, Pau Ricomà. “Tarragona no pot quedat despenjada de la recuperació del país -afirmava-. Quants projectes Next Generation vol impulsar l’equip del senyor Ricomà? En això no estan, ni se’ls espera. Necessitem tornar a tenir un Govern sòlid i amb les idees clares a Tarragona i això tan sols el PSC, que ha guanyat les cinc darreres eleccions que s’han dut a terme a la ciutat, és capaç de poder-ho garantir”, ha etzibat. Castellà també ha assegurat que “l’acció positiva i eficaç” del govern de Pedro Sánchez “contrasta dramàticament amb la inacció del Govern del senyor Ricomà a l’ajuntament de Tarragona que pensa més en la pancarta que en la sortida de la crisi”.

El contacte informatiu ha tingut també com a protagonistes els diputats Sandra Guaita i Joan Ruiz. En clau estatal, la reusenca ha fet veldre que la reforma laboral és fruït de l’acord entre els representants dels treballadors i l’empresariat. “Aquesta capacitat de diàleg i d’acord que demostra el Govern de progrés contrasta amb la imposició que exercia l’anterior executiu del PP. Per sort, ja han quedat enrere els temps del ‘rodillo’ del Partit Popular i ara tenim un Govern que amplia drets socials i llibertats, que treballa per la justícia social i que compleix amb els seus compromisos”.

Per la seva banda, Ruiz ha assenyalat que que “quan es voti al Congrés tothom s’haurà de retratar: o al costat de la reforma laboral pactada per empresaris i treballadors i avalada per Europa o amb la reforma laboral que el PP va imposar el 2012, no hi ha volta de fulla”. Per al tarragoní, la dreta tan sols és capaç d’oferir “soroll, soroll i soroll” per fer “oblidar que en poc temps el Govern progressista ha recuperat els nivells d’ocupació que hi havia abans de la pandèmia, aconseguint que més de 20 milions de treballadors estiguin cotitzant a la Seguretat Social i reduint l’atur de forma continua en els darrers deu mesos”.

A nivell de les comarques tarragonines, i segons els socialistes, 75.725 tarragonins i tarragonines s’han beneficiat dels ERTE impulsats pel Govern amb una inversió territorial superior als 239 milions d’euros.

Redacció