.

Els seguidors grana celebren el 0-1

El Nàstic s’ha avançat al minut 31. Foto: Nàstic

Linares, en el moment de fer l’empat. Foto: CF Reus Deportiu

Bon derbi de Festa Major de Santa Tecla (i de la Misericòrdia de Reus dimarts vinent) amb una part per a cada equip. Els grana han donat una gran imatge especialment a la primera part, i s’han avançat en el marcador en uns excel·lents 45 minuts. Un gol d’Albentosa era igualat a l’inici de la segona part per Linares. Els grana es mantenen fora del descens, sumen cinc punts i trenquen una ratxa negativa amb una victòria i un empat les darreres jornades.

Sortia el Nàstic amb Uche i Lus Suárez i Fali i Márquez al migcamp. Uche seria en que tindria la primera opció de marcar al minut 5 en una passada enrere errònia del migcamp reusenc.

Moore, a gran centrada de Mario Ortiz, rematava amb opcions de gol i Becerra l’enviava a córner, només dos minuts després de l’ocasió d’Uche. En la següent jugada, Becerra havia de sortir de punys per evitar una situació de perill. Borja Herrera rebia una bona passada creuada i el seu remat centrat l’aturava sense problemes Becerra. Tres ocasions en 12 minuts per als dos equips.

El partit discorreria pel que era esperat fins al 0-1: el Reus exercia el domini de la pilota i el Nàstic esperava trencar el rival i sortir a la contra. Quan construïa, els grana buscaven ràpidament la verticalitat. El Reus seguia mostrant perill en els seus atacs i Becerra es multiplicava amb accions netes. Però quan mes atacava el Reus, en un córner, Albentosa rematava de cap al fons de la xarxa.

El gol li faria mal al Reus i el Nàstic passaria a ser-ne el dominador, amb algunes ocasions posteriors. A mesura que passaven els minuts, la pilota no sortia del camp reusenc i qui la conduïa amb solvència i seguretat era el Nàstic: Uche i Luis Suárez es buscaven, Fali controlava a la mitja i Coris treballava la banda dreta. Una clara autoritat grana.

Imatge del primer gol

Ledes, al minut 37 i en una falta, intentava reconduir el perill infructuosament. A la següent, Edgar Badia salvava el 0-2 en un gran xut llunyà creuat de Tete.

La tensió del derbi es començaria a palpar en algunes accions. En una d’elles, Tete veuria la groga. Becerra faria una gran parada a xut a boca de canó de Carbià després d’una falta. La topada posterior entre Becerra i Carbià, amb puntada del davanter a la cara del porter, acabaria en una bronca general entre els jugadors i una groga a Fali. Bona primera part grana, amb una advertència: el Reus començava a acostar-se a l’àrea de Becerra en els darrers minuts.

Forçat a buscar l’empat, el Reus iniciava la segona part igual com acabava la primera, fent sensació de perill i buscant el domini vertical. Arribaria axiì l’empat en un golàs de volea Linaes a gran passi del joveníssim Planas.

L’empat feia canviar les tornes; el Nàstic tornaria a fer-se amb el comandament del partit i Uche tenia una opció al minut 57 rebent en carrera i entfrant a l’àrea entre cops de la defensa. Els grana buscàvem a Uche i Luis Suárez en el remat final. Al 65, Suárez era substituït per Barreiro, que tornava a l’equip després de la lesió.

Tot i renovar la davantera, el partit anava decaient i no oferia ocasions per cap equip, tot esperant alguna oportunitat. Aquesta la tindria Linares en una rosca que sortia fregant el travesser. A vuit del final, Moore tenia un xut franc des de dins de l’àrea, però l’enviava per damunt del travesser.

Alineacions:

Reus Deportiu: Edgar Badia, Herrera, Moore, Catena, Villanueva, Ledes, Mario Domínguez (Bastos, min. 79), Fran Carbià (Enri, min. 85), Planas (Arjona, min. 67) i Linares

Nàstic: Becerra, Iván López, Albentosa, Cadamuro, Abraham, Fali, Javi Márquez (David Rocha, min. 62), Sebas Coris (Omar Perdomo, min. 82), Tete, Luis Suárez (Manu Barreiro, min. 65) i Uche.

Gols: 0-1, Albentosa (min. 21), 1-1, Linares  (min. 50)

Àrbitre: De La Fuente Ramos-Oliver (Comité Castellà-Lleonès)

Targetes grogues: Tete (min. 38), Linares (min. 42), Fali (min. 42), Manu Barreiro (min. 84) i Cadamuro (min. 91).