.

.

TOTS 21

Un moment de la plantada viscuda aquest matí. Foto: Tots21

L’Institut de Secundària Pont del Diable de Tarragona, conegut pel seu compromís amb la sostenibilitat, ha plantat un ametller per Europa aquest calurós matí de dijous. No ho feia perquè sí, sinó el mateix dia que nombroses ciutats europees es cronometraven per fer la mateixa acció.

Així, s’ha sumat a la iniciativa «Un arbre per Europa», impulsada per l’Equip Europa, associació de joves europeistes, arran d’una proposta de David Sassoli, President de Parlament Europeu. A més la jornada també ha comptat amb una l’espectacle de l’Ateneu l’Europeu «Units en la diversitat», que de manera còmica i desenfrenada, ha volgut fer partícep als alumnes de l’institut dels valors de la Unió Europea, una estratègic d’acostament als joves per evitar que refusin un tema que segueix sent llunyà, la UE, com destacava el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Manel Castaño.

 Aquesta jornada ha estat organitzada des de l’oficina Europe Direct Tarragona de l’Ajuntament. El conseller d’Educació, Manel Castaño ha volgut destacar que «ens hem proposat plantar un arbre cada any a un centre diferent per  fer possible el doble objectiu donar visibilitat la importància del desenvolupament sostenible i la implicar els joves». 

 La ciutat de Tarragona ja va participar en aquesta campanya fent una plantada d’arbres a la T11 amb motiu del Dia d’Europa. Però ara, des d’Europe Direct Tarragona, i tenint en compte que Tarragona és Vila Florida, s’inicia la campanya als centres educatius de Tarragona.  

 Aquesta iniciativa lliga també amb el «Green Deal» o Pacte Verd Europeu,  una eina de lluita contra el canvi climàtic, llançada per la Unió Europea, que pretén que Europa sigui, el 2050, el primer continent climàticament neutre. Per a això, des de la Comissió Europea s’ha llançat aquest gran acord que cerca una economia neta, amb zero emissions, i que protegeixi el nostre hàbitat natural. Així, es millorarà el benestar de les persones i la sostenibilitat de les empreses, amb l’objectiu que Europa lideri l’acció climàtica a tot el planeta. 

 El Pacte Verd Europeu és un full de ruta per dotar la UE d’una economia sostenible. La realització d’aquest objectiu exigirà que transformem els reptes climàtics i mediambientals en oportunitats en tots els àmbits polítics i que aconseguim una transició justa i integradora per a tothom. 

Redacció