.

El Nàstic ha aconseguit la permanència. Foto: Tarragona21

El Nàstic aconsegueix la salvació en derrotar per 1-0 a l’UCAM Murcia gràcies a un gol de Barreiro en el minut 91. Reina ha estat l’heroi en aturar un penal a Jona en el minut 73. El Nàstic militarà una temporada més al futbol professional, després d’una temporada per oblidar.

Havia de ser amb patiment. Com tota aquesta temporada. No podia haver un altre final feliç. Un gol en el temps de descompte desfermava la bogeria, després d’un partit d’infart i que a punt ha estat de costar un disgust majúscul. Reina ha estat el salvador aturant un penal a Jona que podria haver canviat la història grana. Barreiro, des del terra, amb l’últim alè de força obrava el miracle. Un miracle que es veia llunyà i impossible, però que finalment es pot celebrar i gaudir. Sense oblidar, però, que toca una reflexió profunda per evitar el malson d’aquesta campanya. El Nàstic és de Segona. El Nàstic s’ha salvat.

Nano apostava pels canvis lògics per substituir als sancionats Madinda i Delgado. Així, Luismi tornava al mig del camp i Suzuki ocupava el lloc de central, mentre que Jean Luc era amo de la banda esquerra. El Nàstic sortia dominador en un partit travat, però que es jugava més en camp murcià. La primera gran ocasió era una rematada de tisora de Barreiro que marxava alta per ben poc.

En el minut 19, Jean Luc havia d’abandonar el camp en llitera en una jugada fortuïta. Lobato entrava en el seu lloc. Les constants faltes i interrupcions eren les principals protagonistes d’aquesta primera meitat. L’UCAM s’estirava de mica en mica i més sabent els resultats que arribaven des d’Alcorcón i Almeria. Els grana no mostraven dubtes en defensa i fins i tot Gerard Valentín llençava un ràpid contraatac que no encertava a definir, quan també tenia a Muñiz sol. Amb aquest empat a zero s’arribava al descans. Un resultat que salvava al Nàstic i enfonsava als de Francisco.

El Nàstic sortia en tromba en la segona meitat i aviat es reclamaria un clar penal sobre Uche per una agafada que no es xiularia. Muñiz posaria a prova el reflexos de Biel Rivas amb un magnífic llançament de falta i tot seguit, Barreiro rematava un córner que aturaria novament Ribas. Eren els millors instants d’un Nàstic, que de mica en mica, cediria el protagonisme a un UCAM obligat a guanyar.

Seria en aquest punt on Reina agrandaria la seva llegenda en aquest club. Primer amb una aturada a baix d’una rematada de Basha. I tot seguit, en el 73 es convertiria en un heroi etern aturant un penal de Jona. Un penal que podria haver sentenciat al Nàstic, perquè la derrota l’enviava a 2B. Però Reina ha mantingut viu i dempeus a l’equip quan aquest més ho necessitava.

El deliri es faria esperar, però arribaria en el minut 91 amb el gol de Barreiro que s’ha celebrat com si fos un ascens.

Fitxa tècnica:

Nàstic: Reina, Mossa, Xavi Molina, Suzuki, Gerard Valentín, Luismi (Cordero 68′), Tejera, Jean Luc (Lobato 19′), Juan Muñiz, Uche (Zahibo 83′) i Manu Barreiro.

UCAM Murcia: Biel Ribas, Tekio, Hugo Álvarez, Fran Pérez, Basha (Vicente 61′), Jona, Morillas, Pere Milla, Juande, Tito i Iban Salvador (Collantes 54′).

Àrbitre: Cuadra Fernández. Ha amonestat al local Tejera (44′) i al visitant Iban Salvador (43′)

Gols: 1-0, Barreiro (91′)

Incidències: Partit corresponent a la 42ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Nou Estadi davant 11.123 espectadors.