La Generalitat li demana a l’alcalde que deixi de promocionar begudes alcohòliques per les festes

L’alcalde, en la presentació del Chartreuse de Santa Tecla. Foto: Tarragona21

El Departament de Salut ha enviat una carta certificada a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en què li demana que tant ell com la resta de regidors deixin de promocionar begudes alcohòliques, en referència a la promoció de Chartreuse durant la Festa Major de Sant Tecla i d’algunes marques de vermut en d’altres festes, segons anuncia el diari digital La República Checa.

La carta, cursada per la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut, va entrar a l’Ajuntament el passat 10 de febrer, quan va ser registrada, segons han confirmat Tarragona21 de fonts municipals.

La implicació de Ballesteros en la promoció del ‘barrilet’, el ‘petonet’ i o algunes marques de vermut, “dóna més rellevància i potencia” el consum d’alcohol, diu la carta, segons La Republica Checa. “Més greu encara es pot considerar el nou element de les festes anomenat ‘barrilet petit’ dirigit a la canalla i en el que hi ha una promoció indirecta al consum”, afegeix.

L’actitud de l’alcalde i d’altres representants de l’ajuntament, segons el departament contribueix al fet que, els més petits, “en un futur proper facin el pas al ‘barrilet”.

Recorda Salut que l’Ajuntament de Tarragona entra en contracció quan desenvolupa programes de “rellevància social” com podem ser les ‘Nits Q’ i després fomenta la promoció de begudes alcohòliques. barriletsAquesta incoherència pot, segons Salut, “disminuir” “l’efectivitat” de les accions preventives.

“Hem de ser especialment curosos en aquest tipus d’activitats, en les quals es relacionen les festes amb el consum d’alcohol i molt més quan els destinataris són infants de curta edat”, conclou la carta.

 

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *