.

.

TOTS 21

Diversos joves en una furgometa aparcada a tocar de la ‘rave’ de Llinars del Vallès. Foto: ACN

El Departament de Salut ha demanat a Interior posar fi a la festa il·legal de Llinars del Vallès, que té lloc des de la nit de Cap d’any, identificar els participants i imposar sancions. Així ho ha traslladat la consellera de Salut, Alba Vergés, al titular d’Interior, Miquel Sàmper, segons fonts de Salut. «És el mateix que s’ha fet en altres festes que incompleixen la normativa. Mai fins ara ens havien demanat un protocol per actuar», han explicat les mateixes fonts. El Departament insisteix que «ningú s’escudi en Salut per no desallotjar» la ‘rave’. Alhora, demanen identificar els assistents per poder fer-ne un seguiment sanitari, si és necessari, malgrat que no es poden obligar a fer quarantenes si no hi ha un positiu o s’és contacte.

En declaracions a Rac1, David Boneta, cap de comissaria superior de coordinació territorial dels Mossos, ha assegurat que si hagués estat el cas s’hauria pogut fer el dispositiu de desallotjament el divendres. Després de ser preguntat per si no s’havia actuat per la falta de recursos derivada dels nombrosos dispositius muntats per Cap d’Any, Boneta ha admès que hi tenien molts agents destinats però ha remarcat que «això no treu que s’hauria pogut fer». «Els recursos per fer el dispositiu ahir hi eren però s’estaven fent altres gestions», ha dit. Boneta ha recordat que hi ha «moltes» persones concentrades a l’espai de la nau i, per tant, cal dissenyar un dispositiu «amb màximes garanties» i «molta cura». El comissari ha assegurat que tots els participants seran identificats i denunciats.

Les denúncies, segons ha avançat David Boneta, seran per no haver respectat les restriccions sanitàries per la pandèmia i, a banda, els responsables de la ‘rave’ se’ls denunciarà per organització d’una festa sense permisos a través de la normativa de joc i espectacles. Interior ha demanat al Departament de Salut els protocols sanitaris que s’han de seguir, que no inclouran proves de detecció del virus perquè «no es té constància de cap positiu».

Boneta ha explicat que aquest matí està prevista una reunió de Mossos per acabar de planificar com fer el desallotjament. Encara que el cap de la comissaria no ha volgut entrar en detalls de com serà el dispositiu ni quants agents hi haurà implicats, sí que ha apuntat que es farà aprofitant les hores de sol i ha afegit que l’actuació podria durar diverses hores.

ACN