.

Fins a 6.000 espectadors han presenciat la primera victòria del Nàstic a casa en tres mesos i mig.

La plantilla del Nàstic celebrant el triomf al vestidor.

El Nàstic s’ha imposat aquest diumenge al Lugo per 3-0 i ha fet un salt a l’hiperespai respecte a les posicions compromeses. Els granes han sabut aprofitar, per una vegada, les debilitats dels seus contrincants i es distancia sis punts respecte el descens. Tanmateix, el més important d’aquest Diumenge de Resurreció era que es trencava, per fi, la maledicció que s’ha allargat 112 dies, des de la darrera victòria al nou Estadi contra el Sevilla Atlético el passat 10 de desembre. El quart triomf a tocar de la Rambla en el que portem de calendari ha de ser interpretat també com un bon presagi perquè la setmana vinent torna a haver-hi futbol a Tarragona, en aquest cas contra el Valladolid. I la permanència passa per casa.

L’equip de Nano Rivas començava la jornada amb la tranquil·litat (i potser això és l’únic que cal per deixar-se de tremolors a les cames jugant a casa) que dona veure com la Cultural Leonesa es quedava a tres punts i el Còrdova a quatre, passés el que passés, perquè tots dos rivals directes en això de sobreviure van perdre dissabte els seus compromisos. A més, l’Almeria i el Barça B també queien derrotats aquest diumenge i es quedaven clavats a la creu.

El preàmbul que era poesia pura, però la victòria s’ha fonamentat en fugir d’exquisideses literàries. És a dir, en un esquema dissenyat i pensat des de la banqueta per aprofitar fins i tot les notes a peu de pàgina del manual del contracop. I tot ha encaixat (amb Álvaro Vázquez om únic punta) amb l’ajut d’una peça inesperada, Mesa, que d’estar desaparegut en combat a les darreres jornades per decisió tècnica sortia avui a l’onze titular. La seva presència ha donat arribada a un mig camp eminentment defensiu i li ha donat l’oportunitat de reivindicar-se marcant l’1-0 al minut 15. La jugada resumia l’estratègia catalana com poques. Després d’un cop de cap de Campillo que per poc no acaba dins de la xarxa local, Dimitrievski ha tret en llarg perquè un motivat Álvaro Vázquez ho fes tot bé, des del control fins a la centrada. El gol de Mesa el converteix en el màxim realitzador grana amb 8 dianes.

El Lugo ha continuat fent el seu partit, com si la ferida no fos mortal. Una arribada al minut 25 d’Albarracín ha acabat amb un llançament que ha sortit per damunt del travesser. Però els gallecs no tenien consistència en el seu joc, i els granes s’han trobat còmodes. Control del partit, moviment sensat de la pilota i penetració per les bandes han acabat configurant un dels primers temps més distrets de la temporada. Álvaro Vázquez ha estat a punt de culminar una jugada de traca i mocador al minut 27 i Tete Morente, crescut i capacitat de sobres per portar de corcoll a la defensa gallega, ha obligat Juan Carlos a lluir-se al minut 38.

La segona meitat el partit s’ha travat i escalfat amb faltes i pica-baralles constants. Al capdavall, el que més interessava als locals, que s’han quedat sense Fali al minut 61 per culpa de problemes físics i sense Morente per a la setmana vinent per acumulació de grogues. El Lugo ha intentat treure el cap i un llançament de Pita ajustat al pal i ben aturat per Dimitrievski al minut 60 ha donat inici a un període on la defensa grana ha demostrat galons i eficàcia.

El partit ha estat tan rodó que el Nàstic fins i tot ha sabut matar-lo en el moment precís. Muñiz (un altre dels ressuscitats) ha fet pujar el 2-0 al minut 76 només segons després de substituir Mesa i gràcies a una recuperació d’un Jean Luc notable durant tota la tarda. El gol de Morente al descompte ha posat el llaçet a la Mona i ha obert la reconciliació amb la graderia.

Alineacions

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Molina, Arzo, Jiménez, Fali (Gaztañaga, minut 61), Tejera, Mesa (Muñiz, minut 75), Jean Luc, Tete i Álvaro Vázquez (Dumitriu, minut 86).

Banqueta: Bernabé, Gaztañaga, Dumitru, Muñiz, Barreiro, Suzuki i Omar.

Lugo: Juan Carlos, Leuko, Kravets, J. Malagón, Pita, Bernardo, N.I. Seoane, Mario Barco (Chuli, minut 55), Campillo, Jaime (Herrera, minut 67) i Albarracín (Federico, a la represa).

Banqueta: Roberto, Federico Vico, Azeez, Cristian H., Luis Muñoz, Chuli i Iriome.

Gol: 1-0, Mesa (minut 15); 2-0, Muñiz (minut 76); 3-0, Morente (90+4)

Targetes grogues: Pita, minut 66; Tejera, minut 70; Morente, minut 73; Kravets, minut 73; Álvaro Vázquez, minut 73.

Incidències: Minut de silenci per la mort als 97 anys del que va ser president del Nàstic, Joaquim Pons. Al descans, el Benjamí A ha ofert als aficionats la copa de guanyadors de la seva categoria al Mundialet Costa Daurada disputat aquest setmana a Cambrils.

Assistència: 6.047 espectadors.