.

El ple ha dedicat un minut de silenci en memòria del policia local mort en accident

El ple ha dedicat un minut de silenci en memòria del policia local mort en accident

L’Ajuntament de Salou ha celebrat aquest migdia la sessió plenària corresponent al mes d’agost. Abans de començar la corporació s’ha sumat a un minut de silenci en memòria de l’agent de la Policia Local de Salou mort en accident de trànsit mentre estava de servei el passat 13 d’agost.

El ple de Salou ha rebutjat una moció presentada pel PP en què rebutjava la resolució separatista del Parlament de Catalunya. El grup principal, CiU, ha votat contra la moció, presentada pel PP, ja que considera que no és el ple el lloc on s’ha d’abordar aquest cas. PP, C’S i PSC han votat a favor del text, insuficient perquè tirés endavant.

La moció de PP i C’s havia estat consensuada amb el PSC i proposava el rebuig a la resolució del Parlament de Catalunya que aprova les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. No s’ha aprovat ja que només ha rebut els vots favorables de C’s (3), PP (2) i PSC (4); la resta de grups l’han votat contràriament.

No és cap secret que al sí de CiU-FUPS hi ha sensibiliatts diferents al respecte del procés sobiranista.

Els regidors de CiU han fet la seva particular explicació de vot en veu del regidor Benet Presas, mentre que per part de FUPS, la regidora Mª José Rodríguez, ha explicat que “en un estat democràtic i de dret són els jutges i els tribunals els únics competents per jutjar i, si escau condemnar, donant estricte compliment a l’ordenament jurídic i a la Constitució Espanyola. Que les seves resolucions han de ser acatades per tots. I aquest és el postulat que defensem els regidors de FUPS. És a dir, ple compliment i submissió a l’ordenament jurídic, a la Constitució Espanyola i a les resolucions judicials. Per això, nosaltres, un partit municipalista, entenem que aquesta moció transcendeix les competències municipals. Amb la qual cosa el nostre vot no pot ser favorable”.

La reacció del PP

El PP de Salou, que va presentar la moció, ha qualificat, per boca del seu portaveu, Mario García, de “lamentable” que tant l’alcalde (Pere Granados) com tot el seu grup (CiU) “hagin votat en contra d’aquesta moció, ja que l’únic que demanàvem en la mateixa era que l’Ajuntament de Salou es posicionés a favor de la legalitat vigent i del respecte a les sentències dels nostres jutjats i tribunals, rebutjant de manera expressa l’aprovació de l’última resolució del Parlament, per estar davant d’un nou acte de desobediència per part de la Mesa del Parlament i de tots aquells diputats que van votar a favor de la mateixa, integrats en els partits de Junts pel Sí i la CUP “.

Pel líder popular, “aquells regidors, i molt especialment alcaldes, que es neguen a donar suport a una moció d’aquest tipus no són mereixedors d’ostentar cap càrrec públic i queden totalment deslegitimats per exercir-lo, per què quan no es respecta la llei no es pot exigir als nostres veïns que ho facin “, ha conclòs García.

El ple ha debatut altres temes, com ara a la proposta de modificació puntual del POUM referent a la possibilitat de poder fer tancaments als aparcaments als edificis de Salou. Aquesta proposta ha rebut els vots favorables del govern, les abstencions dels tres regidors de C’s presents a la sala de plens i un del PP, a més dels vots contraris d’ERC (2), d’un regidor del PP i de l’altre regidor de Guanyem.

A més, en l’apartat econòmic s’ha donat compte de l’informe trimestral relatiu al segon trimestre pel que fa al pagament a proveïdors i sobre el pla d’Ajust econòmic i financer 2013-2016. En aquest sentit, l’interventor ha donat compte que el pagament mig s’ha fixat en els 22,3 dies i pel que fa a la marxa del pla d’ajust aquest es manté en la línia fixada, encara que amb un marge de maniobra reduït davant de possibles imprevistos per les sentències judicials rebudes el darrer any.

En l’apartat d’assumptes de benestar i serveis socials s’ha aprovat el contracte programa 2016-2019 per la coordinació, cooperació i col·laboració entre el departament de treball, afers socials i l’Ajuntament en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat; a més del contracte programa 2016-2019 relatiu al servei d’informació i assessorament a les dones.

Cortés deixa l’acta de regidora

Finalment, davant la marxa de la regidora portaveu de Ciutadans, Marta Cortés, per motius personals l’alcalde, Pere Granados, ha volgut agrair en nom de la corporació la dedicació que ha tingut en aquesta etapa com a regidora a l’ajuntament; li ha obert la porta seguir en contacte i a que pugui continuar fent aportacions així com també li ha desitjat molts èxits en la nova etapa que enceta en la seva vida personal.

Cortés, ha agraït les mostres de suport i ajuda del darrer any per part de companys de partit, de la resta de grups així com dels treballadors municipals i ha assegurat “estar molt orgullosa de formar part d’aquesta gran família”. Al proper plenari, es presentarà la dimissió com a regidora i s’encetarà el procés legal per escollir un quart regidor de Ciutadans.

Les mocions

En l’apartat de mocions se n’han presentat fins a quatre. Una d’elles, presentada per C’s relativa al desplegament de la infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics, s’ha retirat per tal de consensuar-la properament amb la resta de grups.

 

L’altra moció de C’s relativa a garantir el control diari del servei de recollida de residus municipals i de neteja viària ha rebut només els vots favorables dels 3 regidors de C’s i els 2 del PP; l’abstenció d’ERC i Guanyem i els vots contraris del govern per “innecessària”. Tant el regidor de Salut Pública Ramon Pascual com la regidora de Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez, han criticat la ‘inoportunitat’ de la moció; primer, per l’esforç que s’està fent amb plans de xoc afegits a la concessió de la recollida d’escombraries i de neteja; així com també per la dilatació en l’adjudicació de la nova concessió que aportarà millores substancials al funcionament actual i que hauria d’entrar en funcionament el proper any.

Finalment, la darrera moció presentada per ERC sobre l’adopció a l’Ajuntament de Salou del salari mínim de mil euros ha rebut els vots favorables d’ERC i del regidor de Guanyem; les abstencions de C’s i de PP i els vots contraris del govern. En aquest sentit, el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, ha explicat que els treballadors en nòmina de l’Ajuntament cobren més de mil euros i que “les condicions laborals de les empreses que es contracten nosaltres no tenim competències. És l’Estat o les CCAA les que regulen els convenis laborals sectorials. Si que introduïm unes clàusules sobre les condicions salarials dels treballadors que el contractista s’adscriu a la prestació del contracte, i és que el contractista quedarà obligat al compliment de les disposicions vigents en matèria laboral, de seguretat i salut en el treball, d’integració”, afegia.