TOTS 21

Foto de família de les entitats reconegudes per l’Ajuntament

Salou ha celebrat aquest divendres una gala, la cinquena edició de la Nit de l’Esport, que ha servit per fer un reconeixement a les 34 entitats vinculades a l’esport dins el municipi, lliurant un trofeu a cada un dels presidents de les associacions esmentades.

També s’han felicitat totes les entitats que en la temporada passada van aconseguir un ascens o es van proclamar campions en alguna de les categories on juguen, a banda de reconèixer amb diverses mencions especials esportistes que han destacat en la seva trajectòria professional.

En un acte presentat pel periodista esportiu Carles Cortès l’Ajuntament de Salou ha volgut dedicar d’aquesta manera un sincer homenatge a les entitats, clubs esportius i esportistes que al llarg de l’any 2016 han estat mereixedors d’aquesta distinció. En un acte al TAS amb prop de 500 persones s’ha dut a terme una gala on s’han pogut veure actuacions d’esportistes de Salou; de l’escola Nou Estil de ball; un exercici de rítmica del Salou Club esportiu i també una exhibició de Zumba amb usuaris del pavelló, a més de projectar-se un vídeo que recull el dia a dia de les entitats esportives.

Els guardonats amb les mencions especials

Mencions especials

Enguany, les tres mencions especials han anat a mans de Marta Gens, ex jugadora de voleibol considerada com la millor jugadora del panorama català i espanyol de la història. Gens, va començar a dedicar-se professionalment al voleibol amb 18 anys, a l’Espanyol i va acabar la seva dilatada carrera com a jugadora en actiu a l’any 2005, havent estat 315 vegades internacional amb la selecció espanyola. L’any 2001 va rebre el títol a la millor jugadora espanyola del segle XX i , posterioment va iniciar la seva carrera com entrenadora al Club Voleibol Salou. El palmarès aconseguit per aquesta salouenca d’adopció és llarguíssim.

Una segona menció especial ha estat per l’ex atleta corredor de fons Josep Maria Fernández Piñol; aquest va ser preseleccionat per a les olimpíades de Barcelona 92 per curses de fons en categoria promesa, havent estat fitxat pel FC Barcelona, el Reus Ploms, el CN Vilanova i la Geltrú o pel Club d’Atletisme d’Andorra ja en categoria sènior, entre altres. Fernández Piñol ha aconseguit diversos títols sempre relacionats amb les curses de llarga distància i havent estat seleccionat entre els 5 corredors de tota Espanya dins l’equip universitari de la UNED, entre un llarg etcètera.

Finalment, la tercera menció especial ha estat a títol pòstum per a qui va ser president del Salou de futbol entre els anys 1990 i 1997, Manolo Sánchez. La temporada 1991-1992 va portar l’equip de Primera Regional a Regional Preferent i, a més, sota el seu mandat es va crear l’Escola de futbol base i s’actualitza l’escut de l’entitat. Ha recollit la menció especial el seu fill Óscar Sánchez.

Durant la nit, també s’han premiat altres clubs pels ascensos i campionats aconseguits, com l’Associació esportiva escolar Elisabeth, en voleibol; L’associació Ass. Esportiva Escolar Institut Jaume I; Ass. Esportiva Sincro Valfagó; Club Bàsquet Salou; Escola Club Escacs Salou; Club Handbol Salou; Club Natació; Club Nàutic Salou; Club Patí Jove Salou; Club Patí Salou; Club Petanca Salou; Club Salou Futbol Sala; El Club Voleibol Salou; Escola Futbol Base Salou Costa Daurada; El Salou Club Esportiu a més de la UNIÓ ESPORTIVA SALOU. També s’han distingit a esportistes salouencs que competeixen a altres entitats de fora del municipi com Nilo Vidal Campió d´Espanya Sub-17; ALEN Bulat Mazzanti, Campió Catalunya i 2n d’Espanya Doble Scull de Rem; Andrea Mazzanti, Campiona Catalunya i 2a d’Espanya Single Scull de Rem; David Sanllehí, Jugador de la selecció espanyola absoluta voleibol; a més de les Campiones d’Espanya grup show juvenil de patinatge Elena Casado, Marta Garcia i Ana Lozano i, finalment, un darrer premi per a la Campiona d’Espanya de patinatge Monica Herrero.

Abans del lliurament dels trofeus el regidor d’Esports, Dani López, ha pres la paraula per agrair la presència de tothom i molt especialment ha volgut destacar la importància de tothom en la vida esportiva: «En el món de l’esport hi intervenen molts actors. Esportistes, entrenadors, coordinadors, patrocinadors, famílies, administracions…però sense dubte els actors més importants sou els presidents i les juntes directives. Persones que, en molts de casos, no teniu cap vincle familiar a la pròpia entitat però que hi dediqueu centenars d’hores, sacrificant el vostre temps i el de les vostres famílies i fins i tot aportant molts diners propis per a que les entitats no parin en el seu dia a dia. Un treball poc reconegut, poc vistós però imprescindible per a que l’esport base s’hagi convertit en un dels eixos de la nostra societat».

L’alcalde, Pere Granados, ha aprofitat la ocasió per felicitar els premiats i ha manifestat que «veure aquesta sala plena de joves que creixen amb l’esport i viuen l’esport amb il·lusió, suposa un orgull i una satisfacció per a tothom, que hem de seguir alimentant amb actes com aquest; i posant a disposició recursos i equipaments per a donar a causa suport a aquest treball de clubs, col·legis i centres educatius».