TOTS 21

D’esquerra a dreta, Juli Vilaplana, Pere Granados i Hèctor Maiquez, presentant la campanya. Foto: Tarragona21

Salou llença la que potser sigui la campanya més potent de les que ha dut a terme en col.laboració amb entitats. Ha arribat el moment de promoure el comerç i els sectors econòmics locals, com la restauració, en època de covid i a les portes de la campanya de Nadal. I es farà apostant fermament pels productes quilòmetre zero i amb la solidaritat vers les famílies i persones vulnerables de Salou.

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou i l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris han presentat, avui divendres, la campanya “Queda’t a Salou, tenim de tot: Som propers, som segurs, som sostenibles, som solidaris”, per tal de fomentar l’activitat comercial durant el Nadal, promovent els valors de la proximitat i sostenibilitat, el compromís, la seguretat i la solidaritat. La iniciativa comptarà amb la col·laboració, també, de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou.

Tot i que és una campanya nadalenca, no es queda aquí i anirà més enllà en el calendari, per això a la cartelleria i material promocional no hi ha referència al calendari concret de Nadal. L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados; del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; i del president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana.

Els objectius de la nova campanya són promoure la reactivació econòmica; dinamitzar el comerç local, l’hostaleria, l’empresa i ajudar els autònoms, donant a conèixer tots els sectors i una variada oferta; sensibilitzar els consumidors locals sobre la gran importància d’escollir el sector comercial i empresarial de Salou; i crear un compromís solidari per part d’aquests, amb la donació de productes de primera necessitat a les persones més desafavorides, en col·laboració amb les entitats benèfiques Càritas Salou, Creu Roja i Eluzai.

L’alcalde, Pere Granados, ha destacat que “una de les prioritats del Govern municipal és trobar una solució a l’emergència social i a les necessitats de les persones i les famílies vulnerables”. Un altre dels objectius és “pal·liar els efectes de l’emergència econòmica”.

En aquest sentit, l’alcalde ha fet una crida a la ciutadania salouenca per tal que “es quedi a Salou a fer les seves compres, en solidaritat amb els autònoms, el teixit comercial i empresarial del municipi”.

Segons ha assenyalat el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, “el que volem és que el poble s’impliqui i consumeixi als comerços i a la restauració; i aprofitar aquesta campanya per contribuir a consolidar un hàbit que vagi més enllà del Nadal”.

Per la seva banda, el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, ha manifestat que “qualsevol establiment comercial de la ciutat, encara que no estigui associat, es pot adherir a aquesta campanya”.

Les accions concretes

La campanya comercial de Salou, que inclou quatre eixos principals, té com a objectiu reactivar i dinamitzar el comerç local. Una de les accions que es duran a terme és “Queda’t a Salou, som solidaris”, que té com a objectiu assolir un repte: lliurar un mínim de 1.000 packs amb productes d’alimentació i higiene a les entitats benèfiques Càritas Salou, Creu Roja i Eluzai, per a les famílies més vulnerables.

Per poder aconseguir-ho, la ciutadania disposarà d’uns passaports físics que es podran anar omplint amb segells, per cada compra mínima de 10 euros, als establiments adherits. Caldrà acumular els tiquets, fins arribar a un total de 12 compres, i anar a l’espai central del Mercat Municipal, on li proporcionaran, com a obsequi, el carro de la compra més solidari.

A més, per cada passaport que tingui el client i que hagi emplenat, l’establiment, a través de les associacions, farà una donació de 2 packs solidaris, mínim, a les entitats sense ànim de lucre. Cada comerç també tindrà el seu carro en exposició, per tal que els seus clients el puguin apadrinar, aportant aliments.

La població també podrà col·laborar fent una donació, posant-se en contacte amb els establiments adherits, on li facilitaran tota la informació.

Així mateix, el segon eix, “Queda’t a Salou, tenim de tot”, compta amb una campanya virtual recolzada per les plataformes web de Shopping Salou i CompraSalou, i les seves respectives xarxes socials, amb publicacions genèriques de la iniciativa i publicacions de promoció de productes dels establiments adherits.

Per una altra banda, s’engegarà un tercer eix, “Queda’t a Salou, som propers, som sostenibles”, que consistirà en fer promoció dels establiments i fidelitzar clients, a través de materials promocionals serigrafiats, amb el lema de la campanya, per fomentar els valors de la proximitat i de la sostenibilitat. Es farà a través de bosses de compra reutilitzables, bosses per a l’ampolla de vi en els establiments de restauració, i bobines de paper de regal per confeccionar, per exemple, un arbre de Nadal amb capses de cartró a l’entrada de cada botiga, il·luminat amb una garlanda led, i, també, com a embolcall dels articles per donar una imatge unificada de la campanya.

Finalment, també es repartiran mascaretes per als treballadors i treballadores dels establiments adherits a la campanya, sota el quart eix, “Queda’t a Salou, som segurs”, per reforçar la imatge de cara a la clientela del fet que els comerços de Salou compleixen amb les mesures de seguretat.

La decoració nadalenca

A banda de les accions específiques de “Queda’t a Salou, tenim de tot”, per la campanya de Nadal, l’àrea de Dinamització Econòmica també està treballant en la decoració nadalenca. Enguany, a més de la típica decoració lumínica, i com a novetat, hi haurà una decoració més interactiva, a través de figures nadalenques no lluminoses, de mida real. Estaran col·locades per tot el centre de Salou, i es realitzarà una gimcana/concurs a Instagram que convidarà la ciutadania a descobrir-les.

Així mateix, s’està preparant un concurs d’aparadors nadalencs, amb un primer premi, dotat amb 500€; un segon, dotat amb 300€; i tres tercers premis, amb 200€.