.

.

TOTS 21

Dani López, regidor d’Esports de Salou, davant el Pavelló Municipal d’esports del municipi. Foto: David Aymerich.

Fa vuit anys que Dani López és el regidor d’Esports de Salou, un fet que, a diferència d’altres municipis, afecta directament a la consolidació de Tarragona 2018 i el seu acompanyament des de la seva concessió inicial, ja que López coneix de primera mà tot el recorregut i treball fet al llarg dels anys per arribar a “la fase final d’aquest esdeveniment tant important per a nosaltres”, explica en referència al compromís sense fissures de Salou amb els XVIII Jocs Mediterranis.

Mirant al passat, López detalla que la prioritat pel seu municipi era “demostrar que volíem ser subseu, que teníem les instal·lacions adequades i disponibles per acollir alguna de les proves i esports”. Un objectiu que van aconseguir ràpidament quan va guanyar la candidatura tarragonina. “Tarragona és la ciutat principal i gràcies a la qual tenim aquests Jocs, estem molt agraïts a l’esforç que van fer per guanyar la seu però, nosaltres també serem importants amb dos esports, el centre mèdic i la vila olímpica” esmenta contundentment el regidor d’Esports de Salou.

Unes declaracions més que justificades, degut a que Salou esdevindrà seu de dos esports que, cada vegada, estan més consolidats al nostre país, com són la vela i el taekwondo, una modalitat amb diversos metalls olímpics nacionals que esperem veure competir a les nostres terres ben aviat. A més a més, el Centre d’Atenció Primària de Salou (CAP Salou) serà una de les bases i centre mèdic de Tarragona 2018, i gran part de la vila olímpica (allotjament de les seleccions internacionals) estarà ubicada als hotels de Port Aventura.

El regidor d’Esports, al càrrec des de fa vuit anys, ha acompanyat el treball que suposa acollir les proves de taekwondo i vela a Salou durant Tarragona 2018. Foto: David Aymerich.

Una responsabilitat molt elevada per la qual el regidor d’Esports i l’Ajuntament estan molt conscienciats. “Nosaltres, a través de la Diputació de Tarragona, vam rebre una subvenció propera als 300.000€ i Salou, més enllà de quedar-se amb la subvenció, també ha posat més de 300.000€ de recursos propis” explica López per acabar concretant que Salou porta “més de 600.000€ invertits” en els XVIII Jocs Mediterranis.

Una important injecció de capital que ha servit per reformar el Pavelló Municipal d’Esports amb la inversió de la Diputació (parquet, vestuaris, instal·lacions vàries) i, per l’altre costat, amb l’aportació de l’Ajuntament de Salou s’ha dut a terme la creació d’una base nàutica que “acollirà la subseu de vela i que ja l’hem provat en un campionat del món –Campionat del Món de Techno 293, 2017– fa uns mesos” afirma López.

Tot i això, el regidor d’Esports de Salou també reconeix que “gran part de la feina per a poder realitzar la prova de vela i la gestió de l’esport com a subseu” és gràcies al Club Nàutic Salou. “He d’agraïr –al Club Nàutic Salou– que ells, com a especialistes en l’esport i la matèria, han tirat endavant el projecte”, és a dir, el Club Nàutic Salou “han presentat el projecte i ens permeten centrar-nos en el pavelló. L’Ajuntament ho fa tot, però el Club Nàutic Salou té un paper important a la vela” explica López demostrant, una vegada més, el compromís de la població i entitats municipals envers Tarragona 2018.

El Club Nàutic Salou durant l’organització del I Trofeu Veles i Vent. Foto: Club Nàutic Salou.

Fent un repàs general, directament vinculat al famós llegat dels Jocs, Salou “ara tindrem una instal·lació que hem renovat, tenia uns quants anys, i, des de llavors, estem tenint peticions d’esdeveniments” continua explicant López. Respecte a la seu del taekwondo, “el pavelló és una instal·lació que ja teníem des de fa uns anys i que ara tenim nova per molts anys més” desglossa el regidor d’Esports i, pel que fa a la seu de vela, “la nova instal·lació dóna molta activitat a la platja, la base nàutica feia molta falta”. Igualment, Dani López és conscient de la finalitat real de les inversions i opina que, ara, “haurem de saber fer-ne un bon ús –de les instal·lacions– i encertar les activitats que han d’anar allà un cop passin les dates dels Jocs, doncs seran una instal·lacions molt grans”.

Així doncs, el paper de Manel Gea, dinamitzador de Tarragona 2018 a Salou, és també molt important per promocionar els Jocs, les modalitats que en prenen part i, sobretot, coordinar la borsa de voluntaris, la qual ja compta amb més de 60 voluntaris inscrits al municipi de Salou, un grup que ja ha col·laborat amb activitats com la Nit de l’Esport (la gala anual on es premien els millors esportistes municipals de clubs locals) o la mitja Marató de Salou. “Treballem específicament, i sobretot, la projecció, com apropar la ciutat a aquests Jocs” declara López al voltant d’una feina on s’estan “acabant de fer convenis, detalls de subseu i necessitats de logística”.

Finalment, Dani López desitja algunes aportacions dels XVIII Jocs Mediterranis. En primer lloc, “que aquells dies la gent tingui un bon record, que gaudeixin del nostre municipi i que sigui una porta a nous visitants que vulguin tornar o recomanar-nos als seus països” i, seguidament, creure que “som una part molt important –de Tarragona 2018– i estem encoratjats a que surti tot molt bé. Volem que els esportistes tinguin una bona experiència i que les instal·lacions estiguin bé per facilitar el seu dia a dia gaudint del nostre entorn i diversitat territorial”.

David Aymerich