.

Imatge d’arxiu d’un plenari de l’ajuntament de Salou. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha acusat aquest dilluns els seus dos socis en el Consorci del Centre Turístic i Recreatiu (ajuntament de Vila-seca i Generalitat) de voler entorpir la implantació de Hard Rock i de donar-se suport mutu per canviar les regles del joc que regulen l’ens. En conversa amb Tots21, el batlle ha acusat el consistori governat per Pere Segura de “voler modificar el règim de fiscalitat que es va pactar l’any 2013” (segons el qual es repartien els ingressos generats en aquest terreny compartit pels dos municipis en un 53%-47% en favor de Salou), utilitzant com arma de negociació la “dilació” en l’aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) destinat a regir l’àmbit on es vol implantar la multinacional.

El text va ser aprovat per unanimitat entre els integrants del consorci el 2016, si bé el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obligar a modificar-lo el 2020. La sentència instava només a introduir canvis menors, sense qüestionar en cap cas la totalitat del projecte, i Granados entén que la Generalitat “ja ha tingut temps suficient per tornar-lo a redactar”. De fet, la promesa del govern era de fer-ho abans de finals de l’any passat. “Sabem que el grup inversor volen que el nou pla director s’aprovi ja, i nosaltres també ho exigim”, etzibava Granados.

L’estratègia de la capital de la Costa Daurada ha estat forçar la màquina. La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Salou, reunida aquest matí, ha reclamat la convocatòria d’una reunió immediata del Consorci per poder sotmetre a votació immediata el PDU i aconseguir-ne l’aprovació amb el vot de qualitat de la presidència exercida per la Generalitat, que s’hauria de mullar donant suport públic a una inversió que sempre han defensat… amb la boca petita. Des del consistori es recordava també que els reajustaments realitzats en el PDU no afecten ni condicionen el sistema de redistribució fiscal vigent recollit en els Estatuts del Consorci i que van ser acordats i aprovats pels plenaris dels ajuntaments de Salou i de Vila-seca el novembre de 2013, així com ratificats per tots els seus membres el febrer de 2014.

“Salou no està disposada a modificar els Estatuts que ells estan incomplint ara de forma indeguda i arbitrària”, reblava Granados. El batlle demana a Vila-seca “que impugnin en plenari l’acord que va aprovar Poblet al seu dia si no hi estan d’acord. Però el que no és de rebut és que ens diguin que ho fem nosaltres. Vila-seca i govern de la Generalitat sembla que estiguin en connivència, i des de Salou ja hem perdut la confiança amb ells i amb el secretari del Consorci, que és també el secretari de l’ajuntament de Vila-seca”. En aquest sentit, l’acord de la Junta de Portaveus fa una crida a les parts consorciades a respectar la vigència i obligacions dels Estatuts fins al seu termini de finalització l’any 2032, tal com estableix l’article 6.

Els membres que conformen la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Salou són: l’alcalde, Pere Granados; el portaveu del Grup Municipal de Sumem per Salou, Jesús Barragán; el portaveu del Grup Municipal del PSC, David González; el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Marçal Curto; el portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Pere Lluís Huguet; i el portaveu del Grup Municipal del PP, Mario García.

J.S.