.

.

TOTS 21

L'alcalde, avui amb el regidor de Turisme, Benet Presas, i el gerent del Patronat de Turisme. Juan Carlos Capilla. Foto: Tarragona21

L’alcalde, avui amb el regidor de Turisme, Benet Presas, i el gerent del Patronat de Turisme. Juan Carlos Capilla. Foto: Tarragona21

Salou, i previsiblement el grup de poblacions tuístiques de sol i platja més importants d’Espanya, tornarà a posar damunt la taula que l’Estat li rescabali part de l’IVA per poder fer front a les despeses que suporta al consistori el fet de tenir una important població flotant durant la temporada turística que no està empadronada al municipi i per tant no paga impostos ni taxes.

L’alcalde, Pere Granados, ha anunciat que s’estan coordinant amb els altres quatre municipis amb més turistes de sol i platja d’Espanya -Calvià, Torremolinos, Benidorm i Lloret de Mar- per buscar fórmules «per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans» i demanar un finançament «just».

Salou té calculada una població flotant mensual que en un estudi de 2010 es fixava en 97.000 persones. Aquesta població, turistes, no pagua taxes com la brossa o l’aigua i en canvi, l’Ajuntament ofereix serveis com la neteja viària o la dotació extra de la Policia Local, que als mesos d’estiu s’incrementa en cent agents.

En la pasada fira turística World Travel Market, de Londres, es va posar la primera pedra d’aquesta col·aboració entre els grans municipis turístics de sol i platja per actuar «de manera coordinada». El col·lectiu es tornarà a reunir el febrer de 2017 per anar concretant quina és la seva situació quant a despeses i les peticions a fer a l’Estat.

Granados ha recordat en roda de premsa que al març de 2015 ja es va posar damunt la taula la petició de rebre un tram de l’IVA: «A Salou es genera molta riquesa i no es paga per això», ha assenyalat.

L’Estat respon sovint dient als consistoris que apugin la seva fiscalitat, però els municipis turístics consideren que no ho han de fer i que és un problema de «justícia» perquè «contribuïm a generar riquesa i llocs de treball».

J. Garcia