.

.

TOTS 21

L’alcalde i regidors, visitant aquesta setmana les platges del municipi. Foto: Cedida

Queden poques setmanes per l’arrencada de la temporada turística amb l’arribada de Setmana Santa i Salou afronta la lluita contra el passat temporal, el més agressiu dels que es recorda, per intentar tenir llestes les seves platges davant l’arribada del turisme. S’està treballant intensament el front litoral més allargassat del terme i també en alguna cala que en va resultar afectada.

Així, l’alcalde de Salou, Pere Granados, visitava dijous la platja de Ponent de Salou i la platja Llarga, acompanyat pel regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, i pel regidor de Platges: manteniment, reparacions i adequacions, Pedro Madrona; a més de l’arquitecte municipal, per tal de comprovar la bona marxa dels treballs de reposició de sorra, de cara a l’inici de la temporada turística.

Aquestes tasques consisteixen en el trasllat de 15.000 metres cúbics de sorra fina i bona des de les platges de Ponent i Llevant (el buit de les quals es reomplirà, de manera natural, amb el transport de sediment) cap a la platja Llarga, amb camions. També se’n portarà a cala Llenguadets i a platja Capellans.

L’alcalde de Salou ha manifestat que “estem treballant perquè totes les platges de Salou estiguin en òptimes condicions tant pels residents, com pels visitants, que arribaran d’aquí a poques setmanes”. El batlle ha afegit que “també es revisaran els accessos a les mateixes platges, que van ser malmesos pels temporals, perquè estiguin enllestits i preparats».

Cal dir que la sorra que s’està movent va ser portada pel «Glòria» fins a la platja de Ponent i ara hi esdevé un excedent. Tanmateix, a la platja Llarga, per exemple, n’hi falta, ja que el darrer temporal hi va provocar un important estrall, emportant-se la duna que hi havia.

Les platges de Salou són totes naturals i tenen una sorra fina i daurada. D’aquí, el nom de Costa Daurada.