.

.

TOTS 21

Una imatge dels actes festius dels Jocs

Una imatge dels actes festius dels Jocs

Uns 1.500 funcionaris de l’ONU participen en els INTERAGENCY Games a Salou, un esdeveniment que s’ha inaugurat aquest dimecres a PortAventura en un acte presidit pel secretari general de l’agència de Telecomunicacions de l’ONU, Malcom Johnson, a més de responsables de Portaventura i en presència de l’Alcalde de Salou, Pere Granados, a més d’altres càrrecs institucionals, com la responsable territorial de l’esport, Gemma Solé, o els regidors de Turisme, Benet Presas i d’Esports, Felip Ortiz.

Aquests jocs duraran fins el 2 de maig i, durant aquests dies, els participants, procedents de 127 països, competiran en tretze disciplines esportives en categories femenina i masculina. Alguns dels esports, com el voleibol; el bàsquet, la natació o la petanca. De fet, Salou concentra la majoria de proves, si bé a PortAventura es disputarà una d’atletisme i totes les dels escacs i dards. A més, hi haurà competicions a Tarragona, Reus, Cambrils i Mont-roig.

En la inauguració d’ahir, el batlle Pere Granados, va destacar l’esperit turístic de Salou i va convidar els participants a descobrir el municipi. L’Ajuntament de Salou de manera transversal aposta per aquests esdeveniments lúdico-esportius com a forma d’explotar les marques de turisme esportiu i familiar, a més de servir d’impuls per promocionar la destinació més enllà dels mercats i el públic tradicional. En la inauguració van participar elements del seguici festiu de Salou com els gegants, el ball de bastons, i els nans de l’Associació Sal-I-Ou.

Els jocs de l’ONU, l’última edició va tenir lloc Nova York, i segons l’organització tindran al territori un impacte econòmic de 1,4 milions d’euros, que ascendeixen a 2,8 si s’inclou l’impacte indirecte en l’arrencada de la temporada. Més enllà de l’àmbit esportiu, es tracta d’un punt de trobada per a treballadors de l’ONU procedents de diferents seus, com Ginebra, Viena, Nova York o Nairobi. A més, alguns empleats van al costat de la família i poden allargar la seva estada més enllà dels cinc dies que duren els Jocs. La Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) s’encarrega d’organitzar aquesta edició d’uns jocs amb més de 40 anys d’història, just l’any en què la UIT celebra el seu 150 aniversari.