.

.

TOTS 21

Cartell de l'exposició

Divendres 9 de maig de 2014 Salomó acull fins el diumenge 25 de maig una exposició de l’escultora Mahosa Nin (Tarragona 1930 – Nordhorn 2013), que va viure gran part de la seva vida a Alemanya, on va obtenir un gran reconeixement. Sota el títol ‘El Crist de Mahosa Nin, sentiments d’una vida’, l’exposició consta d’una retrospectiva de l’artista amb una selecció d’una cinquantena d’escultures, així com els dibuixos preparatoris d’aquestes.

La mostra consisteix en un conjunt d’obres que representen les diferents etapes de la vida de l’autora. En aquestes s’hi pot veure: uns inicis molt influenciats per l’Escola Massana i per Barcelona, el seu punt àlgid en l’abstracció quan vivia a Alemanya, i també la seva vessant més figurativa. La personalitat de Mahosa Nin, forta i lluitadora, es percep en cadascuna de les seves obres.

Aquesta es tracta de la primera exposició retrospectiva de l’artista que es realitza a Catalunya. Els familiars de Mahosa Nin han escollit la vila de Salomó per la seva forta connexió amb el llinatge Nin. La família de l’escultora ha manifestat que “és un honor aprofitar la representació del Ball Parlat del Sant Crist” per tal d’apropar l’obra de Mahosa Nin als veïns i veïnes de la població així com a tots els visitants que s’apropen al municipi del Baix Gaià per gaudir de l’espectacle teatral.

De fet, l’exposició ocupa la planta baixa de Cal Cadernal, antiga casa pairal de la família Nin, al nucli antic de Salomó. La mostra es pot visitar els diumenges 11, 18 i 25 de maig des de les 11.00h. fins a les 14.00h. els matins, i des de les 17.00h. fins a les 20.00h. a les tardes. L’entrada és gratuïta i es recomana concertar la visita a través del telèfon 646 065 399.

El Ball Parlat del Sant Crist

Les representacions del Ball Parlat del Sant Crist seguiran celebrant-se al llarg dels diumenges 11, 18 i 25 de maig. L’espectacle declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya és representat a les 12 del migdia al temple parroquial. Les localitats són numerades. Per a més informació i reserves cal contactar al telèfon 977 629 058 o al correu electrònic info@balldelsantcrist.cat.

D’altra banda, les funcions d’enguany segueixen sent al mateix preu que els darrers anys: 10 € l’entrada individual i descomptes negociables per a grups. A més, l’organització ha signat recentment un conveni amb dos restaurants locals així com un club d’equitació, amb la voluntat d’oferir paquets que combinen l’entrada d’accés a l’espectacle, menús a restaurants i excursions a la natura. Les ofertes es poden consultar a la pàgina d’inici del lloc web de l’entitat, www.balldelsantcrist.cat.