TOTS 21

Joana López, amb productes de l’empresa. Foto: Helder Moya

Els inicis de Sirvent a la ciutat de Tarragona es situen a finals del segle XIX, concretament el 1860. En aquest any José Sirvent Brotons i la seva familia arribaven a la capital tarragonina procedents d’Alacant. En una botiga situada al carrer Major es dedicava a la venda de turrons i d’altres productes nadalencs durant els mesos de novembre i desembre. Una vegada finalitzada la temporada, tornava amb la seva família a Xixona a seguir el seu ofici, el de fuster.

Finalitzat l’estiu, tornava de nou a fabricar els torrons de la següent temporada per ser venuts a Tarragona per Nadal. Així va començar una dinàmica que ha perdurat fins avui, ja que Sirvent segueix elaborant els seus torrons a la localitat de Xixona amb productes de l’agricultura de la zona, especialment l’ametlla, i mitjançant mètodes totalment artesanals, ajustant el seu calendari de fabricació a la collita de cada ingredient. Precisament l’ametlla marcona seleccionada i la mel, conjuntament amb la elaboració totalment artesanal de Sirvent, és la gran herència que perdura dels avantpassats.

Façana clàssica de Sirvent. Foto: Helder Moya

Generació rere generació –i ja situats en ple segle XXI- Sirvent perdura inconfundiblement a la primera línia en tot el que es refereix a l’alta qualitat dels productes que fabrica per oferir sempre als seus clients una marca única i reconeguda. Actualment, aquesta responsabilitat recau a Tarragona en mans de Joana López i Fernando Sirvent López, besnét de José Sirvent Brotons. Ubicats en tres seus de la ciutat, els preuats turrons els trobareu a la Rambla Vella número 27-29, al carrer Canyelles 9 i al carrer Portalet 5, aquesta última amb un simbolisme especial, ja que aquí va iniciar la seva activitat el turroner més antic de Tarragona. Com indica Joana López, «en un any tan atípic, que no falti el turró i la nostra àmplia gamma de productes nadalencs a taula. Per nosaltres aquest 160 aniversari vol transmetre escalfor i calidesa per totes aquelles persones que segueixen confiant en nosaltres».

Animeu-vos a descobrir el turró gema, de gema cremada, d’Alacant, de Xixona, de xocolata i de mil sabors que delectaran el vostre paladar. Autèntiques obres d’art sorgides de les mans de mestres torronaires, amb un sabor incomparable. I si els voleu fer arribar qualsevol producte Sirvent, en 24 hores serà una realitat l’enviament com explica la Joana López: «Mitjançant el nostre telèfon, 977 232 003, estem a disposició per fer els enviaments més especials per aquestes festes nadalenques».

La màgia de les festes de Nadal és compartir un saludable i dolç somriure amb les persones que estimes. Per això Sirvent porta endolcint els millors moments des de l’any 1860.

Helder Moya