TOTS 21

AppleMark

Com classificar els vins? com conservar-los? com crear una carta de vins? com servir-los o les raons per beure i comprar vins catalans?,  són alguns dels capítols pràctics de l’obra “A Taula! Vins Catalans. Manual per a la restauració’, una publicació divulgativa fruit de la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, l’Associació Vinícola Catalana i la revista Cuina.

Aquesta obra està dirigida als professionals de la restauració perquè els serveixi per apropar-se més i conèixer encara millor els vins que s’elaboren a Catalunya. També perquè esdevingui una eina eficaç, amb consells i recomanacions per a poder oferir un millor servei als seus clients i contribuir, també, a fer difusió dels vins que s’elaboren arreu del territori català.

La publicació, de tapa dura i d’una extensió de 34 pàgines, s’ha dut a terme d’una forma molt visual, amb informació precisa i concreta, elaborada pels professionals de la revista Cuina i del grup editorial SOM, amb l’assessorament del sommelier Xavier Ayala i de l’equip humà de l’INCAVI i l’Associació Vinícola Catalana.

La restauració, un sector clau pel vi català

La crisis sanitària ha fet que els consumidors catalans incrementin un 20% la seva preferència pels productes locals i de proximitat. Foto: Sal i Pebre

Aquesta eina forma part de les accions que està duent a terme l’INCAVI per tal de donar més relleu i difusió als vins catalans i, aquesta, especialment dirigida al sector restauració, un sector clau per al vi a Catalunya. Cal destacar que, a Catalunya, quatre de cada deu ampolles de vi que es consumeixen són de vins amb DO catalana i només als restaurants es consumeix un 40% dels vins catalans, segons les dades de l’informe Nielsen 2019.

A més, juntament amb l’Associació Vinícola Catalana, com a organitzadora del concurs Cartavi, el certamen que premia les cartes de vins dels restaurants, s’ha cregut molt convenient editar aquest Manual per tal de poder oferir una eina que pot ser molt útil per als restaurants com a principals ambaixadors dels vins que s’elaboren a Catalunya per tal d’oferir un valor afegit al seu servei.

Creix la preferència pels productes de proximitat

Una publicació que també apareix en un moment clau, davant els moments incerts que està portant la pandèmia de la COVID 19, que, tot i les dificultats que està generant a la major part dels sectors econòmics, està posant de relleu valors com la proximitat i la sostenibilitat. Les darreres dades demostren que hi ha un canvi en el consum per part dels catalans i les catalanes: segons un estudi del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari-UPC-IRTA (CREDA), la crisis sanitària ha fet que els consumidors catalans incrementin un 20% la seva preferència pels productes locals i de proximitat, una oportunitat, per tant, per enfortir el sector agroalimentari de Catalunya.

Sal i Pebre / Helder Moya