TOTS 21

L’Espinalt, un hotel de dues estrelles que batega al cor de Catalunya. Foto: Cedides

D’arrels tarragonines, avi serrallenc i mare nascuda a la Rambla Nova, en Carles Jorba és copropietari de L’Espinalt. Emprenedor, bon amant de la filosofia eco, compromès amb la sostenibilitat i la natura, la seva manera de fer es trasllada a aquesta masia rural datada del segle XI, ideal per desconnectar del dia a dia i connectar amb la natura.

L’Espinalt té les seves arrels al cor de Catalunya, concretament al municipi de Santa Maria d’Oló, a la comarca del Moianès. Amb una extensió de 70 hectàrees, 10 d’aquestes són de conreu, el seu entorn natural captiva visualment en una finca envoltada de boscos i amb una gran biodiversitat de plantes i flora autòctona. Aquests atractius són un pols d’atracció «molta gent quan ens visita queda sorpresa de la nostra ubicació, i, a més, el fet de ser un espai rural, sostenible i que funciona al 100% amb energies renovables també ho tenen molts clients en consideració alhora de decidir-se a fer una estada a casa nostra».

Les habitacions són confortables i còmodes per desconnectar de tot. Foto: Cedida

L’hotel disposa de 4 habitacions, 3 d’elles són dobles estàndard i una doble àmplia. Cadascuna d’elles simbolitzen, pel seu nom, una part essencial de la masia «l’habitació de La Bassa simbolitza el complicat procés realitzat alhora de recuperar-la; L’Alzina té a veure amb la gran alzina centenària que tenim, és immensa; Magraners perquè L’Espinalt està envoltada d’aquests arbres i, finalment, L’Era per la finca de blat. Les habitacions estan totalment equipades amb tots els detalls per gaudir d’una estada de desconnexió i aquest aspecte sempre s’agraeix» explica Jorba.

Una piscina integrada en el paisatge

La piscina és una de les darreres novetats de l’Espinalt. Foto: Cedida

Una de les darreres novetats de L’Espinalt és la seva piscina. Una de les joies de la corona de la finca «l’hem feta amb sorra compactada, aprofitant l’orografia del terra, sense utilitzar cap tipus de formigó i amb vistes a les muntanyes de Montserrat i al Pirineu. La gent queda enlluernada al veure-la!» exclama Jorba. És una piscina ‘diferent’, ja que paisatgísticament s’integra en l’entorn com si fos un llac. Ideal per refrescar-se, menuts i grans la gaudiran. Sense cap mena de dubte, serà un dels punts més fotografiats de tota la masia. Podeu veure més imatges al seu portal web: www.lespinalt.com

Amb el pas dels anys, L’Espinalt ha anat evolucionant i creixent com tot projecte, com recorda Jorba «quan el vam començar, vam voler dotar a la masia de recursos propis. I tot i que no va ser fàcil, funciona actualment 100% amb ells, no utilitzem cap energia fòssil». L’Espinalt es caracteritza per un compromís cap a un turisme sostenible respectant l’espai on es troba.

Gastronomia quilòmetre zero

La gastronomia quilòmetre zero presideix l’ADN de l’Espinalt. Foto: Cedida

El paladar es delectarà a L’Espinalt ja que la seva proposta gastronòmica està elaborada amb productes de quilòmetre zero, nascuda als seus propis conreus i horts. Uns plats que transmeten sensacions úniques que només s’aconsegueixen amb productes de gran qualitat, ecològics i de proximitat. No us perdeu fer-hi una escapada a aquesta magnífica masia!

Sal i Pebre / Helder Moya