.

.

TOTS 21

Les avellanes i ametlles caramelitzades són un dels productes més venuts de la categoria d’elaborats de L’Avellanera, cooperativa amb 37 anys de trajectòria. Foto: Cedida

L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL és una de les cooperatives pioneres en garrapinyar avellana, treball que van començar a desenvolupar fa dues dècades. Un dolç clàssic «estem orgullosos de disposar d’aquest producte, que és molt estacional i que té molts beneficis per la salut alhora d’aportar energia» explica Abel Fernàndez, director general de l’Avellanera. Precisament en aquesta cooperativa situada a La Selva del Camp destaquen les seves avellanes i ametlles caramelitzades: les garrapinyades, un dolç clàssic que, en tastar-lo, té el poder de retornar-nos a la nostra infantesa.

Les avellanes i ametlles caramelitzades són un dels productes més venuts de la categoria d’elaborats de L’Avellanera, cooperativa amb 37 anys de trajectòria. Un producte natural, sense conservants ni colorants, ideal per a endolcir qualsevol trobada familiar. Ambdós productes, molt útils també per a la creació de postres en Hostaleria, es comercialitzen en pots de vidre de 135 grams i tenen una excel·lent relació qualitat-preu.

La cooperativa, que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, comercialitza les seves garrapinyades d’avellana i d’ametlla sota la marca Infrusec. Les garrapinyades d’avellana de L’Avellanera s’elaboren amb avellanes de la seva pròpia cooperativa de la varietat Negreta amb pell (49,5%) i sucre (50,5%).

Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per la salut. Són una gran font d’antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives «el que si que estem notant és que el públic jove, és consumidor de les garrapinyades, pel fet també de ser avellanes i per les vitamines i antioxidants que aporten. Nosaltres el que fem és donar-li el toc dolç i gustós» exposa Abel Fernàndez.

L’Avellanera creix un 4% respecte el Nadal de l’any passat

La situació pandèmica ha afectat positivament en algunes línies de productes de L’Avellanera. Respecte al Nadal de l’any passat la cooperativa ha incrementat un 4% de resultats. Un exemple són els menjars preparats, que han patit una crescuda important «la clau és que hem estat preparats per poder créixer, i aquesta ha estat la conseqüència, tenir stock per poder atendre la demanda i en aquest sentit ho hem fet bé» apunta el director general de la cooperativa.

Per aquest 2022 Abel Fernàndez espera «poder créixer un 5% seguint la nostra estratègia de tenir més presència en el canal on-line. A més de disposar d’una bona logística per seguir atenent les necessitats dels nostres clients».
Vols guanyar un pot d’ametlles garrapinyades?

En quin any es va fundar l’Avellanera? Envia la teva resposta a helder.moya@gmail.com i si ets dels 25 primers encertants t’emportes un pot d’ametlles garrapinyades de l’Avellanera.

Helder Moya