TOTS 21

El nostre protagonista amb el clàssic calendari de Coca-Cola al Nou Estadi. Foto: Cedida

Josep Maria Brugués va entrar a treballar a Coca-Cola a meitat dels anys vuitanta com a treballador extern. En aquells moments compatibilitzava les tasques de repartidor de Coca-Cola i Tonica Finley amb les de transportista a Nika i a Transbrugent. El 1994, la multinacional americana -conscient del talent del Josep Maria- aposta fermament per incorporar-lo a la seva plantilla com a comercial. Els primers quatre anys està a la Terra Ferma, recorrent tota la demarcació de Lleida, realitzant itineràncies i campanyes específiques de la companyia. Durant aquell temps, el Josep Maria es desplaçava cada dia de Reus a Lleida amb el seu Lancia Delta Turbodiesel, per després fer la feina amb el clàssic Opel Corsa vermell de Coca-Cola.

Un cop finalitzats aquells quatre anys torna a la ciutat de Tarragona, per continuar desenvolupant les tasques de comercial. En Josep Maria, bon amant del motor, feia el trajecte de la capital del Baix Camp a la Tarraco Imperial amb la Honda Pan European, una moto que apreciava molt. Inicialment li va tocar fer el torn de tarda i nit, recorrent amb la professionalitat que sempre l’ha caracteritzat totes les discoteques i els locals d’oci de la Costa Daurada.

L’any 2006, en Josep Maria Oliva es jubila i Coca-Cola -molt encertadament- deposita la seva confiança en el Josep Maria Brugués per agafar la responsabilitat del seu predecessor, la de gestionar l’àrea de comunicació i relacions externes de la companyia a Tarragona. I ho ha fet fins aquest passat dilluns 31 de maig, moment en que, una excel·lent trajectòria professional, ha donat pas a la jubilació d’un empleat, que ha deixat empremta en moltes de les persones de la demarcació de Tarragona vinculades a l’oci, a l’esport, a la comunicació i a les activitats festives, populars, escolars i tradicionals.

Josep Maria Brugués sempre afectuós amb els més petits. Foto: Cedida

Sempre afaitat, impecable en el vestuari, amb unes grans mans sempre disposades a fer una encaixada, amb un cervell privilegiat i amb una memòria prodigiosa, en Josep Maria Brugués s’ha caracteritzat tots aquests anys per treballar fent amics. Sempre atent, educat, detallista, predisposat en ajudar a tothom, pencaire com el que més, i al que no li queien els anells si havia d’arromangar-se per descarregar capses o tanques. Ell ha estat el millor Brand Ambassador (Embaixador de la Marca) que Coca-Cola podia tenir a les nostres comarques.

L’Esther, la dona del Josep Maria Brugués, gran pilar sempre fent-li costat. Foto: Cedida

El famós brindis de Coca-Cola, icònic durant tots aquests anys, alhora de signar una col·laboració amb entitats. Foto: Cedida

Joan Plana, representant territorial de l’Esport; Albert Rius i Ramón Torra, de la Federació Catalana de Pàdel; Xavi Romeu, responsable d’Inside Consultores; Jordi Dieguez, xef executiu a Tamarit Beach Resort; José Espartero, de la Cafeteria Huma de Salou; Rosa Maria Codines, inspectora d’Educació; Juanan Fernández, director d’Sport No Limit; Francesc Roig, president de Caritas Catalunya; Joan Carles Gomà, del departament d’alimentació de Lumine; Xavi Pueyo, del Golf Costa Daurada; Francesc Fernàndez, mestre a l’escola de Bràfim, i tantes i tantes persones a les que aquesta setmana no he tingut temps de contactar, han expressat el sentiment de gratitud durant aquests anys de relació amb el Josep Maria. Per la seva personalitat, per la seva amistat, per no tenir mai un ‘no’ per ningú, per aquest tarannà de voler ajudar en el que estava en la seva mà i, sobretot, per fer-los sentir sempre que, per sobre de la relació professional, estava l’amistat i el vincle personal.

Josep Maria, ets un ‘Grande!’. T’ho he dit molts cops i t’ho escrit per whatsaap. Fins al darrer dia a la feina sent un professional de cap a peus. Precisament i per acabar aquest merescut homenatge i, com anècdota, quan per telèfon el nostre protagonista em trucava i em preguntava allò ‘Com estàs?’ i jo responia ‘Bé i vos?’. La magnífica resposta del Josep Maria, amb un somriure telefònic, sempre ha estat ‘El boss també està bé!’. El boss (‘jefe’ en anglès) gaudeix ja d’una etapa més relaxada de la vida junt amb l’Esther, la seva dona, i les seves filles. Ara bé…el boss….sempre és el boss, i el Josep Maria ens has guanyat a molts! Gràcies!

Sal i Pebre / Helder Moya