TOTS 21

Imatge de l’Amfiteatre de Tarragona. Foto: Tarragona Turisme

Per qüestions logístiques s’ajorna la reobertura al públic dels tres recintes del conjunt arqueològic patrimonial de Tàrraco, previstos per avui dilluns 18 de maig.

Son la part superior de l’Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Passeig Arqueològic. S’informarà de la propera data d’obertura.

La Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona ha afirmat en un comunicat que ha decidit “no obrir els tres recintes històrics que havia anunciat per avui: l’Amfiteatre, el Fòrum de la Colònia i el Passeig Arqueològic,  perquè malgrat es puguin obrir els museus, els monuments no es poden obrir fins a una fase posterior.  La normativa ens sembla incongruent perquè permet obrir espais tancats amb menor ventilació i no espais molt més amplis en els que és molt fàcil garantir la distància social. Malgrat que la nostra intenció era obrir-los només com espais de passeig, gratuïts i sense els serveis culturals associats, no volem alimentar cap polèmica al respecte i els mantindrem tancats fins a una fase posterior, que tenint en compte els canvis continus al BOE esperarem a veure en quin moment podrem obrir-los.”
L’obertura hauria estat aquest dilluns 18 de maig coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Museus i fins al 31 de maig l’entrada serà gratuïta. Els recintes s’haguessin obert al públic de 8.30 a 14.30h. L’ocupació hagués estat com a màxim d’un terç de l’aforament i s’hagués controlarà en tot moment les entrades i sortides als recintes.