.

.

TOTS 21

Una imatge de l'edició de l'any passat. Foto: Salou.cat

El certamen ‘Sabor Salou’, dedicat a la gastronomia salouenca, torna el cap de setmana del 28 al 30 de març i ho farà amb un increment del 30 per cent del nombre d’estands i del 25 per cent en el nombre de participants. Seran 50 els expositors dels sector de la restauració i del vi, amb 60 estands. La fira se celebrarà per quart any al passeig Jaume I i serà inaugurada pel conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, el primer dis de la jornada.

L’increment de la participació obeeix a “la consolidació i l’èxit del certamen”, en paraules de l’alcalde, Pere Granados. Aquells restauradors que els primers anys no s’hi van sumar, ho han fet ara donat el seu èxit, ha apuntat la regidora de Cultura i Festes, María José Rodríguez. També l’estreta relació que s’estableix entre els propis restauradors, habitualment competidors, ha provocat aquest increment de l’interès.

Així les coses, el certamen “s’ha convertit en un referent en la gastronomia de la Costa Daurada”, en paraules de l’alcalde. Justament es tractava d’això, de “potenciar el sector de la restauració de Salou, molt ampli i de qualitat, però que no tot ell és conegut”, ha destacat l’alcalde durant la presentació.

‘Sabor Salou’ comptarà amb un patrocinador principal, Supermercats Michelangelo, que crearà un espai propi, una carpa central, on es faran tasts de vins, tallers de pizzes per als més petits o tallers de cocteleria de la mà de la firma Bacardí. Justament, la confecció de còctels Bacardí en serà una de les novetats destacades.

També ho serà la presència de sidrers vinguts d’Astúries i Cantàbria per fer degustacions. Andrea Mazzani, directora tècnica del certamen, ha assenyalat que es pretén que vinguin empreses espanyoles i internacionals que acompanyin l’oferta gastronòmica local, però la base de Sabor Salou serà “la presència del sector de la restauració de Salou” i la seva promoció, en base a productes de qualitat.

L’any passat, tot i el mal temps, es va assolir la xifra de 25.000 visitants, el que es considera “un èxit” que enguany es vol emular o incrementar.

‘Sabor Salou’ obrirà divendres, 28 de març, a les 17 hores. Divendres tancarà portes a les 22 hores. L’horari de l’endemà, dissabte, serà d’11 a 22 hores, mentre el diumenge, darrer dia del certamen, ho serà d’11 del matí a 8 del vespre. El certamen inclourà sortejos i activitats diverses, com ara un ‘pack degustació’ que per un preu de cinc euros permetrà rebre tres ‘salouets’, una butlleta per a participar al sorteig final, més el regal d’una copa de vidre als primers 500 visitants de cada dia. El certamen obrirà un concurs fotogràfic dins la plataforma Instagram.

Més informació, a la web de Sabor Salou, en aquest enllaç.