.

.

TOTS 21

Xavier Sabaté, diputat del PSC al Parlament

Xavier Sabaté, diputat del PSC al Parlament

Decebut i empipat amb uns pressupostos que “són una presa de pèl”. Així de contundent s’ha mostrat el diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, en una primera valoració dels pressupostos presentats pel govern de la Generalitat per al 2015. El govern ha previst una partida de 33,4 milions d’euros pel Camp de Tarragona i 47 milions pel conjunt de la demarcació. Unes xifres que disten ostensiblement, tal i com ha recordat Sabaté, dels 152 milions d’euros que va aprovar el 2010 el govern Montilla pel territori.

“Són uns pressupostos fantasma perquè no sabem, ni tan sols, si s’arribaran a aplicar”, ha detallat el diputat socialista, davant la possibilitat d’unes eleccions anticipades, d’uns pressupostos prorrogats o de la dificultat del mateix executiu per tal d’arribar a consensos per aprovar els comptes pel 2015.

Pressupostos ‘injustos’

Els pressupostos són, a l’entendre de Sabaté, “una presa de pèl” però també “injustos” perquè no tenen en compte la realitat demogràfica del territori: “Som el 10% de la població de Catalunya i han elaborat un pla d’inversions que no arriba ni al 5%”. A banda, tot i que la Generalitat havia anunciat que la partida pel Camp de Tarragona era de 36 milions d’euros, Sabaté l’ha reduït a 33,4 milions: “S’han equivocat en l’elaboració dels comptes i les partides pels Jocs Mediterranis, que pugen 2,5 milions, estan per duplicat”.

Davant aquest escenari, Sabaté ha demanat el “compromís amb el territori” de la resta de diputats tarragonins. Ha anomenat els republicans Josep Andreu i Lluís Salvadó, i a la mateixa Victòria Forns (CiU), als quals els ha demanat no donar suport als comptes tal i com s’han plantejat. En aquest sentit, el diputat del PSC al Parlament s’ha compromès a presentar un plec d’al·legacions durant la setmana entrant.

Joan Marc Salvat