.

.

TOTS 21

Rubén Viñuales, abans de la roda de premsa d’aquest matí.

Rubén Viñuales ha visualitzat aquest matí en roda de premsa a la seu del partit el canvi en el socialisme tarragoní, anunciant formalment la seva canddiatura a les primàries per ser l’alcaldable del PSC a les eleccions municipals de l’any vinent. Tot i que fins al vespre d’avui encara està obert el període d’inscripcions, no es preveu cap sorpresa i Viñuales seria escollit per fer el salt a la planta noble de la plaça de la Font en assemblea de militants programada per a divendres dia 20.

El candidat ha carregat contra l’actual equip del batlle republicà Pau Ricomà, que ha definit de «caos» i al qual ha acusat «d’empitjorar la vida dels veïns». De pas a reclamat l’oportunitat de crear un govern sòlid i estable, i sobre el seu predecesor, Josep Fèlix Ballesteros, n’ha defensat la gestió i s’ha manifestat convençut de la seva innocència en el cas Inipro.

On sí que Viñuales ha estat molt més concret és en la carta enviada als militants per presentar-se com a cap de cartell el 2023. «Tots sabem el que han suposat aquests quatre anys perduts com a conseqüència del pate de perdedors que va sumar una majoria de govern amb només un objectiu: fer fora, com deien ells mateixos, a l’alcalde Ballesteros, que és qui havia guanyat les eleccions. Malament acaba el que malament comença», s’hi llegeix.

L’exportaveu del grup municipal de Ciutadans demana als militants socialistes «ser protagonistes de la història de Tarragona. No sou un complement o una claca, sou la raó de ser del socialisme en aquesta ciutat. Un socialisme que ha aconseguit les millors quotes de benestar social amb els màxims paràmetres de llibertat, i sense propiciar mai una ciutat de bons o dolets en funció del seu sentiment d’identitat nacional».

VIñuales es presenta com «un noi que jugava a les places de Camp Clar i que somiava a canviar les coses per aconseguir que la gent de les places de Camp Clar pogués viure igual de bé que les persones que habiten a altres zones de la ciutat». I afirma que és «optimista» de cara al futur, tot i ser conscient que «ens trobarem amb les mancances del desgovern actual que tristament ha passat sense pena ni glòria». En aquest sentit es mostra partidari «d’una acció reparadora potent als barris de la ciutat i tornar a estimular el talent creatiu tarragoní des de l’ajuntament. Hem d’ajuda a les persones que volen generar riquesa a Tarragona, sense deixar mai enrere aquells que més ho necessiten (…) Cal mirada ampla i llums llargues, ammb lideratges, equips i idees clares».

J.S.