.

.

TOTS 21

L’artista més inclassificable del moment, Rodrigo Cuevas, inaugurarà l’edició més especial del FITT Noves Dramatúrgies (Festival Internacional de Teatre de Tarragona) amb el seu nou espectacle ‘Trópico de Covadonga’. Agitació folklòrica i electrònica, divisme de camp, humor, erotisme elegant, hedonisme i la celebració dels drets innegociables es conjugaran en una inauguració que no deixarà a ningú indiferent i en una fórmula que a tothom li agradaria clonar però que ningú, excepte ell, sap com.

Rodrigo Cuevas  inaugurarà el FITT amb el seu nou espectacle ‘Trópico de Covadonga’. Foto: Cedida

Sol Picó, una de les coreògrafes i ballarines més heterodoxes de l’escena contemporània espanyola, serà l’encarregada d’acomiadar el festival amb la preestrena del seu nou espectacle ‘Malditas Plumas’. Inspirant-se en el popular gènere de revista, la Sol Picó fa una picada d’ull al Paral·lel dels anys vint, per a descobrir-nos un cabaret futurista, una “comunitat de desperfecte”, en el que ens parlarà de la fosca condició de l’ésser humà i de les seves pors i degradació des de l’humor.

Sol Picó serà l’encarregada d’acomiadar el festival amb la preestrena del seu nou espectacle ‘Malditas Plumas’. Foto: Cedida

En aquesta edició tan excepcional i marcada per les conseqüències de la COVID-19, la direcció artística del festival ha volgut apostar més que mai pel teatre més contemporani i presentarà en la seva programació dues propostes en dos nous formats sorgits a partir del confinament.

La primera de les propostes és ‘La teoría de la pelvis’, el nou espectacle transmèdia del guanyador del FITT de l’any passat, l’Alberto Cortés. Una peça que s’oferirà per Zoom el mes abans del festival en exclusiva per aquelles persones que comprin l’abonament PREFITT. La següent proposta és una producció pròpia del festival creades per l’autora tarragonina Glòria Granell. Els carrers de Tarragona es convertiran en l’escenari d’aquest relat en què les i els espectadors esdevenen protagonistes d’aquesta experiència cultural innovadora. Es tracta d’una peça en format Story Walker que el públic podrà descarregar-se al mòbil i iniciar de forma individual quan vulgui una vegada començat el festival.

A més de gaudir del teatre més contemporani, el festival manté els workshops, els sopars d’en Pitu, les jornades per professionals, els vermuts teatrals i totes les activitats ja consolidades en edicions anteriors en el que serà una experiència d’un FITT ben singular.

Des d’un inici, l’objectiu de l’equip del FITT ha estat fer el possible per mantenir la cita cultural amb la ciutat, seguint les mesures de prevenció i contribuint a la reactivació cultural al més aviat possible. És per aquest motiu, que l’organització iniciarà la companya de promoció ‘Desconfittem-nos’ posant a la venda del 15 al 30 de juliol els primers cent abonaments del festival en el qual ha anomenat la ‘fase PREFITT’. En aquesta primera fase l’abonament val cincuanta euros i inclou tots els espectacles, l’Story Walker, l’espectacle FITT AT HOME ‘La teoría de la pelvis’, els quatre sopars FITT i els dos workshops. L’abonament estarà disponible a partir del 15 de juliol a la pàgina web del festival (www.fitt.cat).

Redacció